Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trafik kurallarına uyulmayan, keskin virajları olan bir yoldasın. Arkan uçurum. O yolda karşıdan karşıya geçmek zorundasın. Peki bu nasıl olacak?

        Önce sağa sonra sola sonra tekrar sağa bakarak başarmanın kolaylığı, kuralların hukuki çerçevede herkese adil uygulandığı bir ülkede mümkün.

        Mevzu tercih edeceğin yol olunca geçmişte yaşanan onca sıkıntıya rağmen bu tehlikeli yolun gayet güvenli olduğunu söyleyenlere inanabilirsin. Ya da doğru, tutarlı ve bilimsel bilgilerin ışığında seçenek sunanları dikkate alarak tüm toplumun çıkarları için güvenli bir yol arayışına da girebilirsin. Peki ya kararsızsan? Senin kararsızlığın sadece seni değil toplumun ve yaşadığın coğrafyanın da kaderini belirleyecek güçte. Sandığa gitmeyerek ya da gidip de boş oy kullanarak, bir şekilde oyunu geçersiz kılarak, şu kitlelere sen de kötülük yapacaksın:

        Şiddet gören ve katledilen kadınlara, taciz ve tecavüz mağduru çocuklara, iş kazalarında kaybettiklerimize, maden ocağına gömdüklerimize, yerlerde sürüklenen üniversite hocalarına ve öğrencilerine, gittikçe yoksullaşan ve açlık sınırında yaşamaya mahkum edilen halka, emeği para etmeyen köylüye, milyonlarca genç işsize, oturma odasında yahut otobanın ortasında boğularak ölenlere, patlayan bombalar ve çatışma ortamında kaybettiğimiz nice vatandaşımızın hatırasına...

        OYUNA SAHİP ÇIK

        “Siyasetten hoşlanmıyorum”, “Siyaseti sevmiyorum”, “Siyasetten anlamıyorum” gibi sözlerle sandığa gitmeyeceksen de büyük vebal altındasın. Çünkü yaşadığın her iyi ve kötü olayı siyasetten ayrı düşünmek, aradaki bağı kurmamak, neden ve niçinlere kafa yormamak cehaletten, bencillikten ve şımarıklıktan başka bir şey değildir. Böyle bir umursamazlık içinde aklını ve vicdanını karartanlardan olma.

        Her canlı gibi her oy da değerlidir. Tüm yasakların, baskıların ve seçim barajlarının karşısına oylarımızla birlikte çıkalım. Emekten yana her mücadele demokrasiyi gerçek değerine kavuşturacaktır. Yaşam, hepimiz için olması gereken seyirde yol alacaktır. Karanlığı değil aydınlığı seç.

        Oyuna gelme, oy ver. Bu seçim, yaşadığın coğrafya kadar hepimizi etkileyecek güçte. Lütfen düşüncelerinin değersiz ve oyunun geçersiz olmasına izin verme.

        Diğer Yazılar