Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka hem Tahincioğlu Süper Lig, hem de FIBA şampiyonlar ligine fırtına gibi girdi. Amerikalı oyuncu Dustin Hogoue’u 100.000 dolar tutan bonservis bedelini ödeyemediği için oynatamayan İzmir ekibi 4 yabancı ile çıktığı karşılaşmalarda Süper ligde evinde oynadığı Anadolu Efes’i mağlup ederken, zorlu Gaziantep Basketbol deplasmanında çok şanssız şekilde 1 sayıyla maçı kaybetti.

        Avrupa’da ise eleme turunda Macaristan ekibi Alba Fehervar’ı geçen KSK, gruplarda oynadığı ilk 2 maçını kazanmayı başardı.

        PROBLEMLER VAR

        Takım iyi sonuçlar alırken idari açıdan bir takım problemlerin yaşanması Karşıyaka taraftarlarını endişeye sürüklüyor.

        Şube başkanı Serdar Işıldar’ın ardından, alt yapı ve tesisler sorumlusu Mustafa Celep’in istifa etmesi bu sorunların büyük olduğunun açık göstergesi.

        Kulislerde yabancılara Anadolu Efes maçı öncesi, Türk oyuncuların da Ağustos ve Eylül maaşlarının idman boykotu ardından ödendiği konuşuluyor.

        Transfer yasağının kalkması için ödenmesi gereken 2. taksit 700 bin TL’nin de yatırılmadığı söyleniyor.

        100 BİN DOLAR

        Beni en şaşırtan kulübün maddi sorunları olmasına rağmen bonservisi 100.000 dolar olan bir oyuncuyla anlaşmaya varması.

        Oyuncuların maaşlarını ödeyemiyorken yüksek bonservisli bir yabancıyı almaya çalışmak nasıl mantıkla karar verilmiş anlamak zor.

        Her musibette bir hayır vardır derler. Ben de bu maddi krizin Pınar Karşıyaka’ya yarar getireceğine inanıyorum.

        Bütçenin yeterli olmaması nedeniyle 4 yabancı ile mücadele etmesi İzmir ekibine uzun vadede faydalı olacaktır.

        Alt yapıdan yetişen genç oyuncular daha fazla süre alarak kendilerini geliştirecek ve ileride takımı sürükleyecek kapasiteye ulaşacaklar. Nitekim oynanan maçlarda gördük ki Egemen Güven, Erdi Gülaslan, Alp Karahan, Görkem Doğan ve Berke Aygündüz gibi genç oyuncular takıma katkıda bulunmaya başladılar. Mert Celep de kısa zamanda bunlara katılacaktır.

        CESUR OLMALI

        Bu kadrosuyla küme düşme tehlikesi yaşamayacağına inandığım Pınar Karşıyaka’da, yöneticilerin biraz cesur davranıp ileriki yıllarda kulübün rahat etmesi açısından bu radikal kararı almaları gerekir.

        Bir başka eleştiri de geçenlerde Karşıyaka basketbol takımının eski kaptanlarından Nuri Sakal’dan geldi. Efsane kaptan sosyal medyada takımın ödeme güçlüğü olduğu halde kenar yönetimde 3 yardımcı antrenör, 3 menajer, 2 malzemeci, 2 medya sorumlusu olmasının kulübe gereksiz maddi külfet getirdiğini savundu.

        Bunun üzerine tartışmalar yapıldı.

        Sonuçlar iyi gitse de Pınar Karşıyaka’yı maddi açıdan zor bir sezonun beklediği kesin. Türkiye’nin basketbolda en tecrübeli kulüplerinden biri olan İzmir ekibinin, bu zor günleri en az hasarla atlatacağına eminim.

        Diğer Yazılar