Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka’nın sahasında İsrail’in Hapoel Holon takımıyla oynadığı ve 98-91 kazandığı FIBA şampiyonlar ligi karşılaşmasında, altyapıdan yetişen oyuncuların büyük katkı vermesi tüm Karşıyakalı basketbol severleri sevindirdi.

        1996 doğumlu Egemen Güven 28 dakikada 13 sayı 4 ribaund ile oynarken, 1998 doğumlu Alp Karahan 14 dakika, 5 sayı ve 1 ribaundla katkıda bulundu.

        Yine 1998 doğumlu Görkem Doğan ise 11 dakika sahada kalıp 8 sayı atarken, 1 ribaund aldı.

        Bu 3 oyuncu mücadeleleri ve özellikle savunmadaki başarılarıyla maçın kazanılmasında büyük rol aldılar.

        ÇOK KEYİFLİYDİ

        Her zaman Karşıyaka’nın alt yapıdan yetiştirdiği oyuncularla başarılı olabileceğini savunan, bu takıma oyuncu ve antrenör olarak yıllarını vermiş biri olarak bu galibiyet bana da çok büyük keyif verdi.

        Tam bu duygular içindeyken iyi bir haber de Pınar Karşıyaka altyapısından geldi.

        Altyapı yönetimi çok doğru bir kararla 2002 doğumlu (U16) takımın başına tecrübeli antrenör Deniz Atak’ı getirdi. Atak Gelişim Koleji, Gediz Üniversitesi, Afyon Belediyesi gibi Türkiye Basketbol Ligi’nin önemli takımlarında başarıyla baş antrenörlük yapmış, Tuborg altyapısında çalışırken Türk basketboluna ve milli takımlara birçok değerli basketbolcu yetiştirmiş, Türkiye’nin iyi antrenörlerinden biridir.

        ÖNEMLİ İSİM

        Pınar Karşıyaka altyapısı yönetiminin böyle önemli bir ismi kadrosuna katmakla büyük bir işe imza attığını düşünüyorum.

        Gençler ligi takımının başarılı antrenörü Murat Ersöz’le beraber A takıma çok önemli oyuncular yetiştirecekleri kesindir.

        Böyle önemli bir atak yapan altyapı yönetimini kutluyorum.

        Tabii bu değerli antrenörlerin yetiştireceği basketbolculara, üstyapı yönetiminin ve A takımın başındaki antrenörün ne kadar önem verecekleri de Pınar Karşıyaka’nın geleceği açısından önemli.

        **************

        U16’ya Egeli giremedi

        2018 Avrupa Yıldızlar Şampiyonasına katılacak 2002 doğumlulardan oluşan U16 Milli takımımızın aday kadrosu açıklandı.

        23-26 Kasım tarihlerinde Bursa’da kampa girecek ekipte 19 sporcu yer alacak. Kadroda Banvit’ten 5, Darüşşafaka ve Galatasaray’dan 4 oyuncu yer alırken Ege’den hiçbir basketbolcunun bulunmayışı üzücü. Yıllardır güçlü altyapısı ile bilinen Anadolu Efes’ten de hiçbir oyuncunun kadroda yer bulamaması dikkat çekici.

        Diğer Yazılar