Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz Pazar günü Uşak’ta Muratbey Uşak- Pınar Karşıyaka Ege derbisi oynandı.

        Bu sezon Basketbol Süper Ligi’nde daha önce oynanan 10 maç sonunda Muratbey Uşak’ın 1 galibiyetle son sırada olması ve Pınar Karşıyaka’nın 2 galibiyetle hemen onun üstünde yer alması nedeniyle karşılaşmanın önemi büyüktü.

        Maçı konuk ekip Pınar Karşıyaka’nın kazanması ona rahat bir nefes aldırırken, Muratbey Uşak’ı daha dibe itti.

        Maçtan sonra Muratbey Uşak antrenörü Ozan Bulkaz görevinden istifa etti. Bulkaz’ın istifası Uşaklıları olduğu kadar, tüm basketbolseverleri üzdü.

        16 yıl boyunca Uşak Basket’in antrenörlüğünü yapan genç basketbol adamının ismi Uşak ile özdeşleşmişti.

        HİKAYESİ EFSANEVİ

        Ozan Bulkaz’ın hikayesi efsanevi bir olaydır. 2001 yılında daha 26 yaşında başladığı Uşak Basket antrenörlüğü aralıksız 16 yıl sürdü.

        Bu 16 yıl da başarılarla doludur. 2006 yılında o günkü adıyla Uşak Üniversitesi Belediyespor olarak 2. Lig’e çıkma başarısını gösterdiler. 8 yıl 2. Lig’de mücadele eden Ege ekibi, 2012-2013 sezonu sonunda Mackolik.com Uşak Üniversitesi adı altında Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. Son 4 yıldır da BSL’de ve Avrupa kupalarında başarıyla mücadele ediyorlar.

        16 YIL ÜST ÜSTE

        Bu başarılı süreçte genel menajer Fatihhan Erdoğan ve yöneticilerin büyük emekleri var, fakat aslan payı Ozan Bulkaz’ındır.

        Takımın kötü günlerinde Bulkaz’ın arkasında durarak 16 yıl üst üste aynı takımda antrenörlük yapmasına olanak sağlayan yönetimi de kutlamak gerekir.

        2006-2008 yıllarında Manisa Vestelspor’un 2. Lig’de antrenörlüğünü yaparken Ozan Bulkaz’la rakip olmuştuk.

        Ancak 2 Ege takımı olarak rakip değil, kardeş takımdık. Gerek sık sık hazırlık maçları yaparak, gerek bilgi alışverişlerinde bulunarak birbirimize yardımcı olmuştuk. O zamanlar yakınlaştığımız Bulkaz’ın ne kadar çalışkan, iyi kalpli ve yardımsever olduğunu yakından gözlemlemiştim.

        MENAJER DE BIRAKTI

        Ozan Bulkaz Pazar günü görevini bıraktıktan 2 gün sonra, Basketbol Süper Ligi’nin alt sıralardaki ekiplerinden Trabzonspor’un başına geçti.

        Burada da büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.

        Bulkaz’dan sonra genel menajer Fatihhan Erdoğan da Muratbey Uşak’taki görevini bıraktı.

        Onu da yıllardır görevinde gösterdiği başarıdan dolayı kutluyorum.

        Diğer Yazılar