Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRK televizyon tarihinin marka dizileri ve programlarını gözünüzün önüne getirin. Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl, Ezel, Survivor, O Ses Türkiye, Yemekteyiz, Var mısın Yok musun?, Buzda Dans... Örnekleri çoğaltabiliriz. Tüm bu işlerin hangi kanalda başladığını düşündüğümüzde karşımıza hep Show TV çıkıyor. Ancak yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle tüm markalarını kaybeden kanal da yine Show TV. Özellikle bu yıl elinde hiçbir şey kalmadı. Pis Yedili'yle günde 8 saat yayın yaparak tutunmaya çalıştılar. Sonunda da yapımcılara destek çağrısında bulundular.

        Geçtiğimiz gün Show TV Genel Yayın Yönetmeni Haluk Şirin, iş geliştirme koordinatörü Ender Bölükbaşı ve drama direktörü Aynur Sayar'la hem tanışmak hem de yeni projeleri hakkında bilgi almak için bir araya geldik. Karşımda son derece genç ve heyecanlı bir ekip vardı. Maddi imkânsızlıklar içinde ayağa kalkacaklarına duydukları inanç benim için görülmeye değerdi ve ne yalan söyleyeyim beni de umutlandırdılar. Şirin, önce Ben Burdan Atlarım'ı anlatmaya başladı. Açıkçası ben bu projeye karşı önyargılıydım. Kim, neden bir havuzdan atlayan ünlüleri izlesin diye düşünüyordum. Cuma akşamı başlayınca yanıldığımı anladım. Format çok keyifli ama bence işin ciddi bir handikapı var. Herkes işe çok asılmış ve profesyonel davranıyordu. Oysa yarışta onların düştükleri komik haller bizi bence daha çok eğlendirirdi. Şirin'in gündüz kuşağı için anlattığı diğer işler, Bugün Ne Giysem? ve Emel Acar ile En Baştan'dı. Emel Acar bundan sonra hafta içi her gün ekranda olacakmış.

        Gelelim prime time kuşağına... Geçen sezonu sadece Pis Yedili'yle geçiren Show TV'de mayıs ayı itibarıyla her akşam yeni bir iş ekrana gelecek. Pazartesi akşamları Yasemin Yalçın, Hande Ataizi ve Levent Ülgen'in başrollerini oynayacağı Salih Kuşu, salı Her Şey Yolunda Merkez rakiplerine kafa tutacak. Ama ilk bölümden anladığımız kadarıyla Her Şey Yolunda Merkez güçlü bir rakip olamayacak. Zira reyting verilerine göre salı akşamı tutunması çok zor. Çarşamba zaten Pis Yedili akşamı... Perşembe akşamları bundan sonra Ben Burdan Atlarım, cuma ve cumartesi Benzemez Kimse Sana, pazar ise Aşk Emek İster yayınlanacak. Böylece 7 akşamı dolduracaklar. Görünen o ki, Show TV yeni sezona eğlence formatıyla başlayacak. Peki, bu projelerle tutunabilmeleri mümkün mü? Bence bu, "Ölmedim, hâlâ ayaktayım" demenin ilk adımı. Tabii ki bu projelerle aylık reytinglerde zirveye oturmaları çok zor. Ama eylül sezonunda bütçe edinirlerse iki iddialı projeleri olacak. İkisi de Tim's Yapım'a ait. İlki Feyruz... Ailesi Suriye'de ölünce Gaziantep'e babaannesinin yanına kaçan Feyruz'un kardeşini kaybetmesini, Antep'te hem aşkı hem de düşmanlığı bulmasını anlatan proje için Hazal Kaya ve Murat Yıldırım'a teklif gitmiş. Eğer bu ikili rol alırsa kesinlikle ses getirecektir. İkincisi ise Burak Özçivit ve Nebahat Çehre'nin rol alacağı 41. Düşünce okuyabilen, modern bir aşk hikâyesi olan 41 tartışmasız yeni sezonun en çok konuşulan işlerinden biri olacak. Son olarak, Show TV önemli bir marka ve yarışta olması sektör için büyük bir kazanç.

        Diğer Yazılar