Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUSTAFA Şevki Doğan'ın yönetmenliğini üstlendiği, Vildan Atasever, İsmail Hacıoğlu, Mazhar Alanson, Alper Kul ve Uğur Çavuşoğlu'nun başrollerini oynadığı Osmanlı Tokadı'nı uzun süredir bekliyordum. Hacıoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'i, Alanson'un Akşemsettin'i, Çavuşoğlu ve Kul'un yeniçerileri canlandırdığı diziyle ilgili kafamda soru işaretleri de vardı. Çünkü dizide herkes 2013 yılına da ışınlanacaktı. O nedenle ortaya absürd komedi çıkacaktı ama çok kötü de olabilirdi. Cumartesi akşamı diziyi izlediğimdeyse ortaya çok iyi bir projenin çıktığını gördüm.

        Öncelikle Duka Film bu işe ciddi para yatırmış. Sanat yönetimi ve kostümde oldukça başarılılardı. Ama sakalların ve bıyıkların takma olduğu ne yazık ki çok belliydi. Mustafa Şevki Doğan zaten dönem işlerinde oldukça tecrübeli bir yönetmen. Bu diziden önce de Ustura Kemal'i çekiyordu. Osmanlı Tokadı çekmek konusunda uzman anlayacağınız... Şaka bir yana oldukça iyi bir dünya kurmuş Doğan. Özelikle Alper Kul'a kocaman alkış. Dizi oyunculuğunda tüm duygunun gözlerden yansıtılabileceğinin dersini fazlasıyla verdi. Dizinin oyuncu seçimi doğruydu. Tarihsel hatalar tabii ki vardı. Fakat şüphesiz dizinin başarısının en önemli kişisi fikrin sahibi Necati Şahin'di. Harika bir fikir bulmuş, güzel bir senaryo yazmış. Gerçekten helal olsun. Böyle yenilikçi fikirlere Türk televizyonlarının çok ihtiyacı var. İzlerken düşünmeden edemedim, bu fikirden harika bir film ortaya çıkarmış. Dizi olarak nasıl devam edecekler, diziyi uzatmak için sündürecekler mi diye merak içindeyim ama ilk bölüm için herkesin emeğine sağlık. Diziyi izlerken o kadar çok yerde kahkaha attım ki, cumartesime neşe getirdiler. Zaten reyting sonuçları da hiç fena değildi. Özellikle AB'de 6'ncı olarak başlangıç yaptılar. İlk bölümün özenini devam ettirirlerse ilk üçe girmesi kaçınılmaz olacaktır.

        Aşk Emek İster OLMAMIŞ

        TAMAM zengin erkek, fakir oğlan ya da tersi kombinasyonları tutuyor. Ama Mint Yapım bunu zaten Zengin Kız Fakir Oğlan dizisiyle yapmıyor mu? Pazar akşamı Sev Kardeşim filminden uyarlanan Aşk Emek İster başladı. Başrollerini Furkan Palalı, Ekin Türkmen ve Müge Boz'un oynadığı dizinin alelacele çekildiği o kadar belliydi ki, bir türlü üstelik de adımız kadar iyi bildiğimiz hikâyenin içine giremedik. Oyunculuklar, senaryo, yönetmenlik vasattı. Özellikle Furkan Palalı oynadığı role inanmamış. Ne yazık ki, Demir karakteri ona beş beden büyük duruyordu. Reyting verileri de kötü geldi. Dizi Total'de 14'üncü, AB'de 32'nci oldu.

        Diğer Yazılar