Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1 OCAK 2013'ten bugüne kadar yani yaklaşık dört ayda 9 televizyon kanalında toplam 17 dizi başladı. 20 Dakika, İntikam, Merhamet, Galip Derviş, Osmanlı'da Derin Devlet, Evlilik Okulu, Yağmurdan Kaçarken, Tozlu Yollar, Emret Komutanım, Bir Aşk Hikâyesi, Karagül, Her Şey Yolunda Merkez, Aşk Emek İster, Osmanlı Tokadı, Beni Böyle Sev, Bir Yastıkta ve Ali Ayşe'yi Seviyor. Bu dizilerden iki tanesi yani Emret Komutanım ve Tozlu Yollar ekrana veda etti bile... Ne yazık ki reyting verilerini baz aldığımızda birçoğu da topun ağzında görünüyor. Ben felaket tellallığı yapmak yerine bu 17 dizi arasında oyunculuğu, yönetmenliği ve senaryosuyla dikkat çeken işleri anlatacağım bugün size... Öncelikle Merhamet, tartışmasız 2013'te başlayan diziler arasında en iyi proje. Hem senaryosu, hem yönetmenliği hem de oyunculuklarıyla bir numarada yer alıyor. Onu henüz dört bölümü yayınlanmasına rağmen Karagül takip ediyor. Açıkçası ilk iki bölümünde ciddi sorunlar olduğunu düşünmeme rağmen sonrasında çok iyi toparladı ve zirveyi zorlamaya başladı. Üçüncü sırada Galip Derviş var. Bu dizi de alternatif işlerden. Süresi ve oyunculuklarıyla kısa sürede sevildi. Galip Derviş tekrarlarıyla bile pek çok iddialı diziye meydan okuyor. Dördüncü sırada Osmanlı Tokadı var. Daha başlayalı iki hafta oldu ama farklı senaryosu ve oyunculuklarıyla adından söz ettirmeyi başardı. Beşinci sırada Beni Böyle Sev yer alıyor. Hem bir gençlik dizisi hem de arabesk damarıyla pazartesi gecelerinin alternatifi oldu. İntikam'ı da başarılı diziler arasına koymak lazım. Ben her ne kadar beklentimi karşılamadığını düşünsem de reyting verilerinde ikinciliğe oturuyor. Ama 20 Dakika için aynı şeyi söyleyemem. Başladığı günden beri zirveye oturacağı bekleniyordu. Ama bir türlü reytinglerde istenilen başarıyı yakalayamadı. Zaten 26 bölümlük bir dizi olarak tasarlanmıştı ve haziranda final yapacak. Ama onun dışındaki altı diziyi eminim gelecek sene de ekranda görmeye devam edeceğiz.

        Karaca ve Oktay aynı dizide

        AYLAR önce Gizem Karaca'nın Gold Film'le anlaştığını yazmıştım. Benim Hala Umudum Var dizisinde Karaca'nın partnerinin kim olacağını ise uzun süredir bekliyorduk. Sonunda yapımcı Faruk Turgut açıkladı. Projede Berk Oktay ve Gizem Karaca başrolü paylaşacak. Dizinin kanalı ise Fox TV olacak.

        Leyla ile Mecnun bitmiyor

        LEYLA ile Mecnun'un biteceğini yazarken alternatif dizilerin bu sezon final yapmasından duyduğum üzüntüyü dile getirmiştim. Zira İşler Güçler ve Behzat Ç. de final yapıyor. Ama size iyi bir haberim var. Leyla ile Mecnun bitmiyor. Dizinin yaratıcısı Onur Ünlü, bir sezon daha devam edeceklerini açıkladı. Ne yalan söyleyeyim ben de kocaman bir oh çektim. Çünkü Leyla ile Mecnun Türk televizyon tarihinin en kült işlerinden biri ve biz ona hâlâ doyamadık.

        Diğer Yazılar