Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CUMA akşamları Arka Sokaklar, Dila Hanım, Huzur Sokağı arasında yaşanan reyting savaşına bir ay önce Karagül'de katıldı. Ne yalan söyleyeyim ilk iki bölümünü izlediğimde öyle bir eleştiri yazısı yazmaya karar verdim ki, şimdi Allah'tan ertelemişim diyorum. Çünkü diziyi inanılmaz toparladılar. İlk iki bölümdeki duygusuzluk yerini akıcı bir hikâyeye bıraktı. Dizinin hikâyesi Lale Devri, Yer Gök Aşk ve son olarak Kabadayı'yı kaleme alan Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat'a ait. İlk bölümün senaryosu da onlara emanetti. Ancak iyi ki devam etmediler. Çünkü diyaloglar çok sorunluydu. Dizinin görüntü yönetmeni Yüksel Varol ve müzisyen Fırat Yükselir çok iyi iş çıkarıyor. Fakat yönetmen Murat Saraçoğlu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Gerçi diziyi sonrasında düzeltti ama ilk iki bölüm güzel görüntü verme derdine o kadar düşmüştü ki, duyguyu hissedemiyorduk. Şimdi kurduğu dünyanın içine bizi de çekmeye başladı. Bir de Ece Uslu'ya topuklu ayakkabı giydirmekten vazgeçerse ben daha mutlu olacağım.

        Gelelim oyunculuklara... Narin'i oynayan Özlem Conker'in Halfeti'de yaşamasına rağmen botokslu dudakları biraz garip görünse de iyi oynuyor. Ece Uslu'nun botoksları da gözümden kaçmadı. Ama canlandırdığı Ebru karakterinin süsüne düşkün olması nedeniyle kabul edilebilir. Ebru ilk iki bölümde bu kadından nasıl bir kahraman çıkacak diye gözümü korkutsa da, sonrasında çok iyi toparladı. Mesut Akusta'ysa dizide harikalar yaratıyor. Bu dizinin başrolü kesinlikle o. Çünkü onun entrikaları yüzünden bu diziye bağlandık. Yavuz Bingöl'ün canlandırdığı karakter insana umut vaat ediyor. Baran karakterine hayat veren Mert Yazıcıoğlu'nun adını bir kenara not edin. 20 yaşında ama yaşından büyük iş çıkarmış. Kısaca Karagül, sırtını Doğu'ya, kalabalık konak hayatındaki entrikalara ve tanınmış oyunculara dayamış bir kadın hikâyesi... Yönetmen biraz daha duygu geçişlerine kafa yorar, senaryo da inandırıcılığını artırırsa rakiplerini zorlar.

        Kanal arayışı sürüyor

        YAYINLANMADAN yılan hikâyesine döndü Ben Onu Çok Sevdim. Atv'de yayınlanacaktı ama son anda vazgeçildi. Önceki gün TRT'ye satıldığı yazıldı. Ancak hem TRT'den hem de Pana Film'den aldığım bilgilere göre netleşmiş bir durum yok. Yani anlayacağınız her an başka bir kanalda yayınlanabilir.

        Bir gecede 8 dizi

        ESKİDEN pazartesi ve cuma akşamları kanallar ellerindeki kozları çıkarır ve kıyasıya bir reyting mücadelesi yaşanırdı. Ama bu sezon o iddialı gün salı oldu. Düşünsenize salı ekranda sekiz dizi yayınlanıyor. TRT 1 Seksenler, Show TV Her Şey Yolunda Merkez, Kanal D Öyle Bir Geçer Zaman ki, Star TV 20 Dakika ve İşler Güçler, Fox TV Bir Aşk Hikâyesi ve Harem, atv Benim İçin Üzülme'yle 8 dizi yarışa katılıyor. Ben kanallar arasında gezinirken başım dönüyor. Kanallar bu dizilerden bazılarını perşembe akşamı yarışa çıkarsa belki de daha başarılı olur. Zira Kurtlar Vadisi ve İntikam dışında zirve için yarışacak seçenek yok.

        Diğer Yazılar