Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Galatasaray yönetiminin kendi TV kanalında iktidar dönemindeki sürede neler yapıldığını anlattığı bir programda söylediği bir cümle gündem oldu: Fenerbahçe ile ezeli rekabet ebedi dostluk anlaşması..

        Akabinde her iki kulübün Kadın Basketbol takımlarının maçlarının TRT Spor Yıldız kanalında yayınlanacağı ortak olarak açıklandı.

        Bir kesim, "Dostluk anlaşması bu muymuş" dedi.

        Beşiktaş kanadından da "Bu Beşiktaş'a karşı bir birleşmedir" sesleri yükseldi.

        Hıncal Uluç ağabey de konuya bu açıdan, (Beşiktaş'a karşı ittifak) baktı.

        Konunun aslını öğrendim. Teklifin Burak Elmas'tan geldiğini; Ali Koç'un da memnuniyetle kabul ettiğini belirletelim. Dostluk Paketi ismi verilen bu yeni proje, ligimizin en değerli rekabetinin Fener-G.Saray rekabetinin üzerine kurulmuş bir sponsorluk öneri paketi.

        Bir şirket, G.Saray'a sponsor olduğunda Fenerbahçelilerden; F.Bahçe'ye sponsor olduğunda ise Galatasaraylılardan tepki görüyor. Bu durum da hem sponsor şirketin işine gelmiyor hem de kulüplere istikrarlı sponsorluk geliri gelmiyor. İşte F.Bahçe'nin sponsorlarının yüzde 80'i Koç Holding iştirakleri.. İşte Nef dışında yılda yaklaşık 7 milyon Euro veren çıkmıyor. Ya kendi şirketinizden ya da Nef'in sahibi Erden Timur gibi ileride başkan olma fikrine sahip iyi taraftarınızdan destek bulabiliyorsunuz. Bu durumun değişmesi gerektiğini düşünen 2 başkan başka sponsorlara açılabilmek için adına "Dostluk Paketi" denilen sunum dosyaları ile gidecekler şirketlere..

        Nasıl mı olacak?

        • Örneğin Habertürk sponsor şirket olarak belirlendi diyelim. 2 yöntem var.

        REKLAM

        A- F.Bahçe'ye yıllık 1 birimden; G.Saray'a da 1 birimden sponsor olmak yerine misal 1.5 birime her ikisine de sponsor olabilecek.

        B- Habertürk 1 birime, 1 yıl G.Saray'a ertesi yıl F.Bahçe'ye sponsor olabilecek.

        • "Dostluk Paketi" adı verilen sponsorluk paketi mevcut, şu an için yapılan sponsorlukları kapsamayacak. Yani mesela Nef, F.Bahçe'ye; Aygaz da G.Saray'a sponsor olmayacak. Daha çok uluslararası markalara yönelik girişimler başlatılacak.

        İşbirliği budur dostlar..

        ☆☆

        Gelelim şahsi fikrime. Adı her ne kadar da "Dostluk Paketi" de olsa bu iki kulübün dost olma ihtimalleri yoktur. Gerek de yoktur. Lakin bu konuda ben efsanevi İngiliz Başbakanlarından Lord John Palmerstone gibi düşünüyorum. Kendisinin tarihi sözlerinden biri şudur: İngiltere'nin ebedi dostları ya da düşmanları olmaz. Değişmez çıkarları olur..

        Diplomasi tarihine "Palmerstone Mottosu" olarak geçen bu cümleden hareketle ben de şunu söyleyeyim, Fener ile G.Saray ebedi dost falan olmaz. Ama değişmez çıkarları gereği bu ve bundan daha ötesine gidebilecek işbirlikleri olur, olmalıdır da. İki kulüp arasındaki işbirliğinin faydalı olacağını düşünüyorum.

        Diğer Yazılar