Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanında altın değerinde 3 puan kazandı. "Gitti" denilen maç, Sarı-Lacivertliler'in son dakikada bulduğu golle sonlandı. Fenerbahçe her ne kadar Volkan'ın laubali davranışı nedeniyle beraberlik golünü yese de; şanslı olan taraftı. Geceyi 3 puanla kapatmayı başardı...

        Dün gece Atatürk Stadı'nda iki farklı yarı izledik. İlk 45 dakikada Fenerbahçe çok ama çok kötüydü. Hiçbir şekilde organize olamadı. Orta sahada Cristian ve Alper çok sönüktü. Kenarlarda Sow ve Kuyt bir türlü istediklerini gerçekleştiremedi. Emenike de formsuz olunca Sarı-Lacivertliler ileride hiçbir varlık gösteremedi. Bursa, bu zaman diliminde kontrolü elinde tutan taraftı. Zaten golü de bu yarıda buldular.

        Ancak ikinci yarıda her şey değişti. Ev sahibi Bursa, skoru koruma telaşına düştü. Bu durum soyunma odasından kendini toplayarak çıkan Fenerbahçe'nin de ekmeğine yağ sürdü. Ama asıl önemli olan Ersun Yanal'ın yaptığı oyuncu değişiklikleriydi. Sarı-Lacivertliler'in hocası, 62. dakikada Webo ve Emre Belözoğlu'nu sahaya sürerek risk aldı ancak adeta geceyi kurtardı. Zaten Webo'nun 63'te gelen golü bunun en büyük göstergesiydi. Emre ve Webo'nun dahil olmasıyla çok daha dinamik oynamaya başlayan Fenerbahçe sahanın tek hakimi konumuna geçti ve bu sayede maçı koparmayı da başardı.

        Tabi Ersun Yanal faktörünün dışında önemli bir etken daha vardı Fenerbahçe adına: Ölü toplar... Bir maçta çok kötü oynayabilirsiniz, hiçbir varlık gösteremeyebilirsiniz ancak duran toplara can verecek ayaklarınız varsa galip gelmeniz hiç de sürpriz olmaz. Fenerbahçe için de durum farklı değildi. Duran top organizasyonlarında çok başarılı olan Sarı-Lacivertliler, bu sayede fark yaratıp maçı kazandılar.

        Ligin daha başlarında olmamıza rağmen Fenerbahçe, dün gece aldığı galibiyetle şampiyonluk yolunda önemli bir virajı geride bıraktı. Arka arkaya kazanılan maçlar hem takımı motive ediyor hem de futbolcuların performansılarını artıyor. Avrupa kulvarında mücadele etmiyor olmaları da fizik olarak oyuncuları diri tutuyor. Bana kalırsa; Sarı-Lacivertliler ligin ilk yarısını büyük ihtimalle lider bitirecek. Bakalım sezon sonunda da kazanan olabilecekler mi?

        Diğer Yazılar