Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Durak 316 hayallerin, umutların, sanatın bileşeni. Ben de geçen hafta tanıştım bu sempatik, sıcacık mekânla ve sahipleriyle.

        Pırıl pırıl gençler, İstanbul’un kaotik ortamından kurtulup hayallerini gerçekleştirmek için, Urla’yı seçmişler. Urla’da da İskele yolunda sevimli bir Rum evi mekânları olmuş.

        Ceren ile Cenk evli ve dünya güzeli iki küçük kızları var, Ece can dostları. Bu üç kafadar Urla için öyle büyük şans ki görünce anlayacaksınız. Sürekli yaşama güzellikler katan yaratıcı projeler yapıp uygulama peşindeler.

        Ceren ve Ece’nin bir ay önce açtıkları şirin mavi boyalı Rum evi, önünden geçenleri çağırır gibi. İçeri girdiğinizde ilk gördüğünüz, kitaplar ve dergiler oluyor. Odaların aydınlatmaları bile kitaplardan oluşmuş abajurlarla sağlanmış. Bu çok yaratıcı ve şık aydınlatmaları Cenk yaratmış.

        Duvarlar panolar, aksesuarlar...Nazım Hikmet, Edip Cansever, Cemal Süreyya daha niceleri ile dolu. Sözler, şiirler, fotoğraflar...

        Ceren, Mimar Sinan Üniversitesi Sinema TV Bölümü mezunu, Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmış okumaya doyamamış, İstanbul Üniversitesi’nde Antropoloji okuyor. Ortağı Ece, Bahçeşehir Üniversitesi Reklam mezunu. O da okumaya doyamamış İstanbul Üniversitesi’nde Hukuk okuyor.

        GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

        Ceren, şunları söylüyor:

        “Bizim en sevdiğimiz en huzurlu olduğumuz ortamlar kitapların bol olduğu mekânlar oldu. Madem Urla’ya hayallerimizi gerçekleştirmeye geldik, o zaman kitabı bol, insanların huzur bulacağı ve kendilerine bir şeyler katabilecekleri bir mekân açalım dedik.

        İlk niyetimiz Turgut Uyar’ın, Göğe Bakma Durağı şiirinden esinlenerek mekânın adını Göğe Bakma Durağı koymaktı. Ancak çok uzun ve kafa karıştırıcı bir isim olduğunu düşünerek kapı numaramız 316’dan hareketle adını Durak 316 koyduk.

        Burası aslında bir etkinlik evi. Amacımız insanların gelip okuyup, atölye çalışmalarına katıldığı organik bir yapı oluşturmak. Atölye çalışmalarımıza ilgi büyük. Senaryo yazarlığı, fotografçılık, ingilizce süregelen atölyelerimiz. Yakında bunlara yenileri eklenecek. Ayrıca buluşma gecelerimiz var.”

        SEVDİK SEVİLDİK

        11 Şubat, yani bu akşam 14 Şubat karşıtı bir etkinlik yapılıyor Durak 316’da. Sistemin dayattığı Sevgililer Günü’nün karşısında, “kendi başımıza ne kadar güzeliz” fikriyle yola çıkmışlar. Diyorlar ki: Hepimiz zamanında sevdik sevildik, gelenler gidenler oldu olmaya da devam edecek ama önce kendimizi, kendimiz olma halini sevdik, seveceğiz.

        Küçücük mekâna geçmiş değerlerini koruyarak işlevsel bir yapı kazandırmışlar. İçeri adım attığınızda sıcacık ortamda zaman makinesinde geçmişe gitmiş gibi oluyorsunuz.

        Mekânın bir de internet sitesi var. www.durak316.com

        Bu siteden online kitap ve hediyelik eşya satışları var. Takip etmek isteyenler instagramda Durak 316’yı bulabilirler.

        Diğer Yazılar