Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'deki okul saldırılarında korkutan bilanço!

        Amerikan yayın kuruluşu CNN'in medya raporları ve uluslararası istatistikler için Silah Şiddeti Arşivi ve Karmaşık Sistemler Northwestern Enstitüsü'nün de aralarında bulunduğu çeşitli veri tabanlarını gözden geçirerek yaptığı araştırma sonucunda, ABD'de 1 Ocak 2009'dan bu yana 288 okul saldırısının gerçekleştiği ortaya çıktı.

        ABD'de G7 ülkelerinden sayıca çok daha fazla olan okul saldırılarının diğer büyük sanayileşmiş ülkeler ile karşılaştırıldığında 57 kat daha fazla olduğu açıklandı. G7 ülkelerine bakıldığında ABD'de 288, Kanada'da 2, Fransa'da 2, İngiltere'de 1, Almanya'da 1 olarak, Japonya ve İtalya'da ise saldırı olmadığı ortaya çıkıyor.

        REKLAM

        Dünya geneline bakıldığında 2009 Ocak-2018 Mayıs'a kadar meydana gelen ABD'de 288, Meksika 8, Güney Afrika 6, Hindistan 5, Pakistan 4, Nijerya 4, Afganistan 3, Fransa 2, Kanada 2, Brezilya 2, Türkiye, Yunanistan, Çin, Kenya, Azerbaycan, Almanya, Macaristan, Rusya, Estonya, Hindistan ve Macaristan'da birer okul saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı.

        Öte yandan İspanya, Avustralya, İsviçre, İtalya, Japonya, Hollanda, Arjantin ve İngiltere gibi ülkelerde ise ateşli silahlarla okul saldırısı kayıtlarının bulunmadığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ