Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bollywood filmlerini aratmayan bir düğünle evlendiler

        Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve aynı zamanda Hindistan’ın Kaşmir bölgesinde de şubesi bulunan Savronik Şirketler Grubu’nun Hindistan Mali ve İdari İşler Müdürü olan Hakan Genç, gönlünü Hintli taşeron şirketin sahibinin kızı Tabish Mirza’ya kaptırdı. Gazete Habertürk'ten Can Hacıoğlu'nun haberine göre İngilizce İşletme mezunu olan Tabish Mirza ile Hakan Genç arasında büyük bir aşk başladı. Birbirlerini çok seven genç çift evlenmeye karar verdi. Ancak Tabish’in ailesi kızlarının tercihine saygı duysa da bazı aile büyükleri genç kızı gelenek görenek ve yaşam tarzı farklı olan uzak bir ülkeye göndermek istemiyordu.

        REKLAM

        Genç çift ailelerini ikna etmek için sabırla bekledi. Hakan Genç İstanbul’da yaşayan anne babasına Hint filmleri seyrettirip, Hint müzikleri dinletti, kültürlerini anlattı. Bunun üzerine anne ve babası, çocuklarının aşkına saygı duyarak evliliğe ikna oldu.

        Ardından Genç Ailesi, Hindistan’a giderek kızı istedi ve geçen hafta Hint geleneklerine göre düzenlenen törenle genç çift dünya evine girdi. Eşine ilk görüşte âşık olduğunu anlatan Hakan Genç, “Ama iki aileden itiraz edenler vardı. Biz çok sabır gösterdik. Ben de ailemi ikna konusunda çok sabır gösterdim. Aşkıma sahip çıktım ve şimdi evliyiz. Çok mutluyuz ve birbirimizi çok seviyoruz. Tek dileğimiz; birbirimize karşı sevgimiz hiç eksilmesin, artarak devam etsin” diye konuştu.

        Genç’in babası Savronik Şirketler Grubu Genel Müdürü Aziz Genç, “Düğün töreninde kendimizi Bollywood filminde bir sahnede, bir film setinde gibi hissettik. İnanılmaz güzel bir düğündü. Onlar aşklarına inandılar, iki aileyi de ikna ettiler. Hintli gelinimiz Tabish Mirza’nın ailesi de bizim ailemizi görünce, tanıma fırsatı elde edince olumsuz tavırlarından geri adım attılar. Dileğimiz ömürlerinin sonuna kadar böyle mutlu olsunlar. İnşallah ileride torunlarımızla birlikte kocaman bir aile oluruz” diye konuştu. Aziz Genç, oğlu ve gelininden ileride, torunlarının belli bir yaştan sonra Türkiye’ye gelmesi ve Türkçe öğrenmesi için söz aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ