Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Bosna Hersek ziyareti öncesi Recep Tayyip Erdoğan'a Balkanlar'da suikast ihbarı

        Alınan bilgiye göre, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türklerden istihbarat birimlerine, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Balkan ülkelerine yapacağı bir ziyaret sırasında suikast girişiminde bulunulabileceği yönünde duyumlar olduğu” ihbarı geldi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti öncesi alınan suikast ihbarlarıyla ilgili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Böylesine büyük bir liderden ve dava adamından rahatsız olan ve cumhurbaşkanımızı yok etmek isteyen çevrelerin olduğunu da biliyoruz. Suikast ihbarları,her daim olan ihbarlardır. Erdoğan, ölüm tehditlerinden korkacak, yolundan ve davasından dönecek biri değildir'' dedi.

        Erdoğan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin 6. Olağan Genel Kurulu'na katılacaktı. Erdoğan'ın ziyareti öncesi çok sayıda Türk Bosna Hersek'e gelmek için Bosna sınırında yoğunluk oluşturmuştu.

        Batılı haber alma servislerinden de Türk istihbarat birimlerine “Önümüzdeki dönemde Balkanlar'a gerçekleştireceği bir ziyaret sırasında bir grup Türk uyruklu kişinin Erdoğan’a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu” yönünde bilgi verildi.

        Farklı kaynaklardan gelen benzer bilgiler üzerine harekete geçen güvenlik birimlerince konuyla ilgili araştırma başlatıldı.Alınan ihbarlarla ilgili detaylı istihbari çalışmaların sürdüğü, şu anda zaman, gün, lokasyon, planlanan suikast metodu konusunda net bilgiye sahip olunmadığı, istihbarat örgütlerinin, konunun araştırılması sırasında koordinasyon içinde hareket ettiği ve bilgi paylaşımında bulundukları öğrenildi.

        REKLAM

        Öte yandan Erdoğan’ın Saraybosna’ya yapacağı ziyaretin, Bosna Hersek’te 7 Ekim’de gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde bu ülkenin muhalefeti tarafından iç politika malzemesi olarak kullanılacağı öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ