Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Ünlü kişiler, markalar ve yerlerle ilgili ilginç gerçekler
        1

        Bir gün Steve Jobs, sarı renkli ikinci "O" harfinin yeterince düzgün olmadığını söylemek için Google'ı aradı.

        2

        Northwoods Operasyonu, CIA'in Amerikan şehirlerinde ve başka yerlerde terör eylemleri gerçekleştirmesi için bir plandı. Bu terör saldırıları Küba'nın üzerine yıkılacaktı ve böylece halk desteği alınarak, lider Fidel Castro'nun altında komünist olan Küba'ya savaş açılabilecekti. Plan Kennedy tarafından onaylanmadı.

        3

        BP 2010'da Gulf petrol şirketinin temizleme harcamalarını iş harcamaları yerine gösterdiğini iddia ederek Amerikan hükümetine hiç gelir vergisi ödemedi.

        4

        ABD Olimpiyatlar'a ev sahipliği yapan ülkede tören sırasında bayrağını yarıya indirmeyen tek ülkeydi. Amerikan bayrağını tutan kişiye, bunu 1908 Londra oyunlarındaki Kral 7. Edward için yapması söylendiğindeyse o; "Bu bayrak hiçbir kral için yarıya inmez" diye cevap verdi.

        5

        Hızlı bir metabolizmayla yavaş metabolizma arasındaki fark günde yaklaşık 200 kaloridir.

        6

        2003 ve 2004'te The Masters golf turnuvası sponsorları boykotu, "sadece erkekler" kurallarından ötürü çıktı. Golf kulübü "sadece erkekler" kuralına cevaben 3 sponsoru da çıkardı ve turnuvayı reklamsız gerçekleştirdi.

        7

        Alfonso Cuaron 3. Harry Potter filmini yönetmeden önce 3 başrolden karakterleriyle ilgili birer otobiyografik deneme yazmalarını istedi. Rupert Grint bunu "Ben Ron'um. Ron bunu yapmazdı" diyerek yazmadı ve Cuaron da "Tamam, karakterini anlamışsın" diye cevap verdi.

        8

        Einstein ameliyat olmayı "Gitmek istediğim zaman gitmek isterim. Hayatı yapay olarak sürdürmenin hiçbir tadı yok. Paylaşacaklarımı paylaştım, artık gitme vakti. Bunu şık bir şekilde yapacağım" diyerek reddetti. Ertesi gün de öldü.

        9

        Katie Holmes, Batman Begins'de rol aldıktan sonra "Mad Money"de yer almak için "The Dark Night" filminde Rachel Dawes olarak rolüne devam etmesi için gelen teklifi reddetti.

        10

        Freddie Mercury "The Show Must Go On"u kaydettiği sırada AIDS hastalığı nedeniyle o kadar hastaydı ki Brian May onun bunu bitiremeyeceğini düşünüyordu. Mercury biraz vodka içki ve "Bunu yapacağım hayatım" dedikten sonra tek seferde parçayı bitirdi.

        11

        Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike çekilirken, Ewan McGregor dövüş sırasında ışın kılıcı sesini taklit ediyordu. George Lucas oan birçok kez sesin özel efektlerle sonradan ekleneceğini açıklamak zorunda kaldı. Ewan ise "Bu beni alıp götürüyor" diye cevap vermişti.

        12

        Kate Winslet 2005'te bir soykırım filminde oynamanın Oscar'ı garantilediğiyle ilgili şaka yapmıştı. 4 yıl sonra ilk Oscar'ını The Reader filmindeki rolüyle kazandı.

        13

        Steve Jobs, akciğer naklinde diğer hastaların önüne geçmek için UNOS belgelendirme sistemindeki bir açığı kullanmıştı.

        14

        Amerika'da yaşayan insanlar, siyah kuşüzümünun tadını 1900'lerin başındaki asmalı meyvelerle ilgili bir yasaktan ötürü bilmiyordu.

        15

        Amerikan deniz piyade teşkilatı, Amerika Birleşik Devletleri'nin kendisinden daha eskidir.

        16

        1945'te bir B-25 bombardıman uçağı yanlışlıkla Empire State Binası'nın 79. katındaki asansör boşluğuna çarptı ve kabloyu patlattı. Bu sırada asansör nakliyesi dibe kadar inmişti, 304 metrelik kablo da asansör kabinin altında kalarak yay etkisi yarattı. Böylece içeride kalan tek kişi yaralı bir şekilde kurtulmayı başardı.

        17

        Savaş domuzları antik savaşlarda fillere karşı kullanılırdı, filleri gören domuzlar kaçışır ve ciyaklardı. Bazen bu etkiyi arttırmak için savaş domuzları ateşe de verilirdi.

        18

        2012'de bir çift Kraliçe Elizabeth'i şaka niyetine düğünlerine davet etti, kraliçe ise davete gitti.

        19

        Goldman Sachs bir keresinde, Word'ün otomatik düzeltmesinin "Goldman Sachs"ı "Goddamn Sachs" diye düzeltmesinden ötürü Microsoft'a şikayette bulundu.

        20

        Rastgele seçilen Monopoly oyuncularıyla yapılan bir araştırmada, iki kat fazla para verilen Monopoly oyuncularının rakiplerine karşı daha kaba davranmaya başladığı ve zafere ulaşmak için strateji ve yeteneklerini kullandıklarını söylediği görüldü.

        21

        18 yaşında ilk başarılı albümünü takiben Shakira Kolombiya'da 6 okul yapan bir hayırsever vakfı kurmuştu.

        22

        Joseph Medicine Crow, 2. Dünya Savaşı sırasında Avrupa'da savaşırken 4 gerekli görevi tamamlayan son Plains Indian savaş şefi (bir Kızılderili kabilesi) oldu. Görevleri; düşman bir askere dokunmak, silahını çalmak, başarılı bir askeri harekata önderlik etmek ve düşmanın atını çalmaktı.

        23

        2014'te Batı Almanya polisi bir sürü ödenmemiş para cezası olan bir adam tespit etti. Polis adamı kumar makinesinin başında yakaladığı sırada adam da büyük ikramiye kazanarak o anda parasını ödedi ve hapse girmekten kurtuldu.

        24

        2013'te The Wall Street Journal, Amerikan hüküetinin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra 2000'den fazla gaziye zorla lobotomi(Beynin bir kısmını ameliyatla çıkararak hissizleştirme) yaptırdığını yazan gizli belgeler buldu. Gaziler travma sonrası stres bozukluğu (PTSD), depresyon, şizofreni ve arada bir homoseksüellik nedenleriyle lobotomiye meruz kalmıştı.

        25

        Kargalar tek eşlidir ve ailelerini birlikte yetiştirir. Önceki mevsimden kalma yavrular / çocuklar bile yeni yavruların yetiştirilmesine yardım etmek için yuvada kalırlar.

        26

        İtalya'daki Credem Bank, parmesan peynirini yerli üreticilerden ucuz kredilerle alır ve peynirin olgunluğunu garantileyen bir fiyat verir buna göre parmesan tekerlekleri banka kasasında emniyetli bir şekilde saklanır.

        27

        1996'da 7 bölüm yayınlanan The Dana Carver Show, Louis C.K., Stephen Colbert, Steve Carell, Bob Odenkirk, Charlie Kaufman, Robert Smigel, Dino Stamatopoulos ve daha fazlasından oluşan bir yazım ekibine sahipti.

        28

        Finlandiya, ülke markası için 20 yıllık bir plana sahiptir. 365 sayfalık hükğmet raporunda sosyal yeniliklerle ilgili bir silikon vadisi haline gelmek, göl sularının içilebilir olduğu bir toprak ve yenilmez bir eğitim sistemine sahip bir ülke planlarını içerir.

        29

        Kanadalı çocuk katili Peter Woodcock'a yıllarca yoğun bir iyileştirme terapisi uygulandıktan ve güvenli olduğuna karar verildikten sonra bir haftasonu için çıkış izni verildi. Çıktıktan bir saat içinde birini öldürdü. Bunun üzerine yapılan iyileştirme tedavisinin onu "başkalarını kandırmada daha becerikli hale getirdiği"ni açıklamıştı.

        30

        Sony'nin izleyicileri televizyon reklamlarının sonunda ürün markasını bağırtma üzerine bir patenti vardır.

        31

        Michelle Pfeiffer, Hollywood yıldızı olmadan önce bir tarikata üyeydi. Erkek arkadaşı o dönemde Mooncularla ilgili bir filmde rol almıştı ve onunla birlikte rolü araştırırken Pfeiffer da bir gerçekten bir tarikatta olduğunu ve manipüle edildiğini fark etti. Tarikattan ayrıldı ancak nasıl olduğunu açıklamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ