Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker: Türkiye hazır değil

        Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean –Claude Juncker Türkiye’nin AB’ye üyelik için hazır olmadığını söyledi.

        AB zirvesi öncesinde Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’a konuşan Juncker, Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik beklentilere, “Şu anda Türkiye AB üyeliğine hazır değil. Sanırım on yıl içerisinde de hazır olamayacak” ifadelerini kullandı.

        ZİRVEDEN İYİMSERİM

        Sığınmacı sorununun çözümüne yönelik bugün başlayan AB liderler zirvesinde anlaşmaya varılması konusunda iyimser olduğunu kaydeden Juncker, “Temkinli bir iyimserlik içerisindeyim. Türkiye ile önümüzdeki günlerde son AB zirvesinde varılan mutabakat çerçevesinde bağlayıcı bir anlaşma yapacağız” dedi.

        CENEVRE SÖZLEŞMESİNE AYKIRI DEĞİL

        AB’nin sığınmacıları Türkiye’ye göndererek Cenevre Sözleşmesi’ne aykırı davranacağı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Jean –Claude Juncker, “İllegal yollardan gelen her sığınmacı için bir hafta sürecek bir sığınma başvuru süreci olacak ve itiraz hakkına da sahip olacak. Bu kişiler ancak bu sürecin sonunda Türkiye’ye iade edilebilir” diye konuştu.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel de dün yaptığı açıklamada, Türkiye ile AB üyelik görüşmelerinin ucu açık olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin AB üyeliği gündemde yok” ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ