Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de polise “sniper”lı saldırı, 5 polis öldü

        ABD’nin Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki 2 siyahi vatandaşın öldürülmesinin protesto edildiği olaylar sırasında iki keskin nişancının düzenlediğisaldırıda ölen polis sayısının 5'e yükseldiği bildirildi.

        Dallas Polis Departmanından yapılan açıklamaya göre, saldırıda ölen polis sayısı 5'e yükseldi, 6kişinin ise yaralandığı bildirildi.

        Keskin nişancıların, 11 polisin üstüne ateş açmasının ardından olay yerine polisler sevkedilmişti. Polisin 3 şüpheliyi gözaltına aldığı, 4'üncü şüphelinin iseolay yerindeki bir garajda sıkıştırıldığıve söz konusu kişinin "şehrin her tarafına bomba yerleştirdiğini" iddia ettiği aktarılmıştı.

        Ardından saldırıya karışan son şüphelinin öldüğü bildirildi.

        Dallas Polis Şefi David Brown, 4'üncü şüpheliyle yapılmaya çalışılan anlaşmanın bozulması sonucu bomba taşıyan bir robotla öldürüldüğünü açıkladı. Brown, şüphelinin 'beyazları', özellikle de polisleri öldürmek istediğini söylediğini bildirdi.

        Saldırı anına dair amatör kamera tarafından çekilen bir görüntü ortaya çıktı. Görüntüde polisle silahlı kişinin çatışma anı görülüyor.

        Olaylar sırasında daha önce iki keskin nişancının hedefi olan 10 polis memurundan 3’ünün öldüğü açıklanmıştı.

        SALDIRIYI O GRUP ÜSTLENDİ

        Dallas'ta 5 polisin ölümüne sebep olan keskin nişancıların saldırısını 'Black Power Political Organizayion' adlı grup üstlendi.

        The Sun'da yer alan habere göre grup, Facebook'ta yaptıkları paylaşımda daha fazla saldırının düzenleneceği konusunda da tehdit savurdu.

        Öte yandan Alton Sterling'in polis tarafından öldürülmesinin ardından grubun intikam yemini ettiği de aktarıldı.

        Paylaşımların ardından grubun hesabının Facebook'tan silindiği görüldü.

        POLİS YANLIŞ KİŞİNİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞMIŞ

        Dallas Polis Departmanı tarafından fotoğrafı paylaşılan ve 'şüpheli' olarak arandığı söylenen kişinin ise olaylarla ilgisi olmadığı ortaya çıktı.

        Dallas Polis Departmanı Mark Hughes'un fotoğrafını paylaşmıştı.
        Dallas Polis Departmanı Mark Hughes'un fotoğrafını paylaşmıştı.

        Mark Hughes adlı kişi, Amerikan televizyonlarına verdiği demeçte ölüm tehditleri aldığını ve fotoğrafının yanlışlıkla paylaşılması yüzünden kolayca hedef haline gelebileceğini söyledi.

        Hughes, "Polis yalan söyledi. Benim ateş ederken görüntülerim olduğunu söyledi, görgü tanıklarının olduğunu söyledi ki bunlar yalan" diye konuştu.

        Dallas'taki gösterilere katıldığını ve oradaki polislerle sohbet edip şakalaştığını ve birlikte güldüklerini anlatan Hughes, kendisini polise teslim ederek durumu aydınlatmaya çalıştığını anlattı.

        Sorgu odasında durumun daha da çirkinleştiğini belirten Hughes polis yetkililerine, "Şimdi fotoğrafım bütün haber kanallarında. Çıkıp 'Bu adamın olaylarla hiçbir ilgisi yoktur diyecek misiniz?'" ifadelerini kullandığını söyledi.

        Dallas Polis Departmanı Mark Hughes'un fotoğrafını paylaşarak şüphelilerden biri olduğunu söylemiş ve yakalanması için yardım edilmesi çağrısında bulunmuştu.

        BİR HAFTADA İKİ SİYAHİ ÖLDÜRÜLDÜ

        Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge’da salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi bir kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu olayın bir gün sonrasında ise Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights’te 32 yaşındaki siyahi Philando Castile polis tarafından arabası kenara çekildikten sonra vurulmuştu.

        Polis şiddeti dün ABD genelinde birçok kentte düzenlenen gösterilerde protesto edilmişti.

        OBAMA: DEHŞETE DÜŞTÜK

        ABD Başkanı Barack Obama, Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki 2 siyahi vatandaşın öldürülmesinin protesto edildiği olaylar sırasında düzenlenen saldırıda 5 polisin hayatını kaybetmesine ilişkin, "Dehşete düştük. Dallas halkı ve polisi ile dayanışma içindeyiz.

        Polis birkaç şüphelinin olduğunu söylüyor, daha fazla bilgi alacağız. Saldırının sorumluları cezalandırılacak ve adalet yerini bulacak." değerlendirmesini yaptı.

        AA-REUTERS-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ