Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken Türkiye'de

        ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, bazı üst düzey temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

        Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ankara'da üst düzey temaslarda bulunacak Blinken'ın ziyaretinin ana konusunu, özellikle DAEŞ'e karşı devam eden mücadelede Türkiye ile yürütülen işbirliği ile diğer bazı ikili ve stratejik konular oluşturulacak.

        Blinken'a, Ankara temaslarında ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk ile Avrupa ve Avrasya İşleri Bakan Yardımcısı Vekili Jonathan Cohen'in de eşlik etmesi bekleniyor. Blinken'ın yarın Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

        TBMM'Yİ ZİYARET ETTİ

        Blinken, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Meclis'in bombalanan bölümlerinde incelemelerde bulundu.

        Blinken, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ve beraberindeki heyet, Meclis'te TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı Cemalettin Tüney tarafından karşılandı.

        Karşılamanın ardından Blinken, FETÖ'nün darbe girişiminde Meclis'in bombalanan bölümlerini gezdi.

        Blinken, ziyaretin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, kendisi için de çok duygusal bir an olduğunu ve kendi kongrelerinde 6 yıl çalıştığını belirterek, "Halkın temsilcilerinin bulunduğu yerin saldırıya uğramış olması kendi başına açıklayıcı bir durum. Türk demokrasisine destek veren ve darbeye karşı duran kişilere saygımı ifade etmek amacıyla günüme burada başladım." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ