Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Irak ordusu: Enkaz altından 61 cansız beden çıkardık

        Irak ordusu, Musul'un batısında terör örgütü DEAŞ tarafından bubi tuzağı döşenen binanın enkazından 61 cansız beden çıkarıldığını açıkladı.

        Reuters'ın haberine göre binanın koalisyon uçakları tarafından vurulduğuna dair bir işaret olmadığı fakat bombalı bir aracın bölgede bulunduğu bildirildi.

        Geçtiğimiz hafta Cedide'de DEAŞ militanlarını ve ekipmanını hedef alan ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısının ardından çöken binadan 200 cansız bedenin çıkarıldığı söylenmişti.

        ABD öncülüğündeki koalisyon, 200 kişinin öldüğü söylenen bölgeye hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Saldırıyla ilgili soruşturma halen devam ediyor.

        "KATLİAMIN SORUMLUSU DEAŞ"

        Irak ordusu, Musul el-Cedide bölgesinde yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği hava saldırısına ilişkin koalisyon güçlerinden herhangi bir talepte bulunmadıklarını, katliamın sorumlusunun terör örgütü DEAŞ olduğunu ileri sürdü.

        Irak Savunma Bakanlığına bağlı "Savaş Medya Ağı" tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Koalisyon güçlerinden hava saldırısı düzenlenmesi talep edilen bölge basında yer aldığı gibi Musul el-Cedide (Yeni Musul) değil, Risale semtiydi." denildi.

        Açıklamada, "Terörle Mücadele Güçleri 17 Martta Risale semtine girdi. DEAŞ çeteleri burada güvenlik güçlerimizin ilerlemesini engellemek için bomba yüklü büyük araçlar ve intihar eylemcileri ile saldırılar gerçekleştirdi. Güvenlik güçlerimiz aynı gün içerisinde düşmanı (DEAŞ) yenerek Risale semtinin tamamını kurtardı." ifadelerine yer verildi.

        Basında saldırı bölgesi olarak adı geçen yerde askeri uzmanlar ile sahadaki komutanlar tarafından incelemelerde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu bölgenin tamamının yerle bir edildiği ve burada hava saldırısı yapıldığını kanıtlayan herhangi bir çukura rastlanılmadığı iddia edildi.

        İncelemelerde bulunan ekibin konuştuğu görgü tanıklarının "buranın DEAŞ tarafından patlatıldığını ifade ettiği" aktarılan açıklamada, "Buradaki evlerin duvarları, yerleştirilen bombaların infilak ettirilmesi sonucu yıkılmış. Ayrıca bölgede incelemelerde bulunan ekip, infilak ettirildiği anlaşılan büyük bir araca rastladı ve çevrede oluşan enkazın altından 61 ceset çıkardı." ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ