Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mısır'da patlama! SON DAKİKA HABERLERİ

        Mısır'ın başkenti Kahire'nin 94 kilometre kuzeyinde, Nil Deltası'nda bulunan Tanta kentindeki bir kilisenin içinde patlama meydana geldi. Patlamada ölü sayısı 27'ye yükselirken, 78kişi yaralandı. Bu saldırısının ardından polis merkezi yakınında ikinci bir patlama geldi. İskenderiye'de St. Mark Kilisesi yakınlarındaki ikinci patlamada ise yaralananların sayısı 16'ya, yaralananların sayısı ise 41'e yükseldi.

        Hıristiyanlar için kutsal sayılan Hz. İsa'nın Kudüs'e girişini kutladığı bayram gününde gerçekleştirilen patlamada, intihar saldırısı olasılığı üzerinde duruluyor. Mısırlı bakanlık görevlileri olay yerinde soruşturmayı sürdürüyor.

        REKLAM
        Harita

        PAPA'DAN KINAMA

        Papa Franciscus, Mısır'da meydana gelen patlamayı kınadı. Papa, teröristlere, silah üreticilerine ve tacirlerine durmaları için çağrıda bulundu.

        İKİNCİ KİLİSE SALDIRISI

        İskenderiye kentinde de bir kilise önünde patlama oldu.

        Mısır Sağlık Bakanlığı, Tanta'daki kilisede meydana gelen patlamadan saatler sonra yaşanan ikinci kilise patlamasında 16 kişinin öldüğünü, 41 kişinin yaralandığını bildirdi.

        Patlamanın bir intihar saldırısı olduğu açıklandı.

        Kilise yetkilileri, olay sırasında kilisede bulunan Mısır Kıpti-Ortodoks Patriği 2. Tavadrosun sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

        SALDIRLARI DEAŞ ÜSTLENDİ

        Mısır'da iki kiliseye yönelik bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi.

        3 AYLIK OHAL İLAN EDİLDİ

        Mısır Devlet başkanı El Sisi, bugünkü terör saldırılarının ardından 3 aylık OHAL ilan etti.

        Mısır Devlet başkanı Abdülfettah El Sisi, ülkedeki iki Kıpti Hıristiyan kilisesinde gerçekleşen terör saldırılarının ardından, 3 aylık olağanüstü hal kararı aldığını açıkladı.

        Sisi, üç aylık OHAL kararını, Ulusal Savunma Konseyi toplantısı çıkışında Başkanlık Sarayı'nda yaptığı konuşmada açıkladı.

        AB BAKANI ÇELİK'TEN KINAMA

        Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Mısır'ın Tanta şehrindeki kilisede düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

        REKLAM

        Çelik, saldırıyla ilgili Twitter hesabında paylaşımda bulundu.

        Birçok insanın yaşamına mal olan saldırıyı şiddetle kınayan Ömer Çelik, "Kalbimiz Mısır halkıyla." ifadesini kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ