Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'deki Londra Köprüsü'nde terör alarmı! - Son Dakika Haberleri

        İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde bir minibüs şoförü aracını köprüdeki yayaların üzerine sürdü, ardından araçtan inen saldırganlar, insanlara bıçakla saldırdı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiği açıklandı. Olayda 3 saldırgan da ölü ele geçirildi.Polis, saldırıda yaralanan 48 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. İngiltere polisi, saldırıyla ilgili olarak 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

        3 ŞÜPHELİ ARANIYOR

        İngiltere terörle mücadele Emniyet Müdürü Mark Rowley, İngiltere'de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada saldırıyla bağlantılı 3 şüphelinin peşinde olduklarını açıkladı.

        İngiltere Terörle Mücadele Emniyet Müdürü Mark Rowley, başkent Londra'da meydana gelen saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada "Şuanda 3 saldırganı belirlemek için çalışma yürütüyoruz" diyerek olayla bağlantılı başka şüpheli bulunmadığını açıkladı. Rowley, şüpheliler hakkında daha fazla bilgi edinmek için çalışmaların devam ettiğini ve zanlıların herhangi biri tarafından desteklenip desteklenmediğinin araştırıldığını belirtti.

        12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard’dan yapılan yazılı açıklamada, polisin bu sabah Londra’nın doğusundaki Barking semtinde bir dizi adrese operasyon düzenlediği ifade edildi.

        Operasyonlarda dün gerçekleşen saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen 12 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, baskın yapılan adreslerde aramaların sürdüğü kaydedildi.

        • Başbakan Binali Yıldırım İngiltere'de 7 kişinin öldüğü saldırılarla ilgili olarak, İngiltere Başbakanı Theresa May'e taziye mesajı gönderdi

        İNGİLTERE'DEKİ SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ? BAŞBAKAN MAY'DEN AÇIKLAMA

        Reuters'ın geçtiği son habere göre İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'daki terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada seçim kampanyalarının ve seçim sürecinin ertelenmeyeceğini, seçim kampanyasının pazartesi günü yeniden başlayacağını, seçimlerin de planlandığı gibi perşembe günü gerçekleşeceğini açıkladı.

        May, yaptığı açıklamada, yaşanan terör saldırılarına karşı saygı amacıyla pazar günü durdurulan seçim kampanyalarına karşılık, "Şiddet, asla demokratik sürecimizi devam ettirmemize engel olamayacak. Bu nedenle kampanyalar yarın tekrar başlayacak. Genel seçimler de planlandığı gibi perşembe günü gerçekleştirilecek" dedi.

        YAYALARIN ÜZERİNE SÜRDÜ

        Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda ise saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüs şöförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü kaydedildi.

        Polis tarafından yapılan açıklamada, köprü üzerinde yayaları ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldiği, burada araçtan çıkan 3 saldırganın çevrede bulunanları bıçakladığı ifade edildi.

        Polis, saldırıda yaralanan 20 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Saldırılarda yaralananlar arasında bir de polisin bulunduğu belirtildi. Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi.

        Aşağıdaki video, 05383795306 numaralı "Haberturk.com Whatsapp İhbar Hattı"na gönderildi.

        Öte yandanİngiltere Başbakan'ı Theresa May, gerçekleşen olayları "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

        TRUMP, MAY'İ ARADI

        ABD Başkanı Donald Trump'ın, İngiltere Başbakanı Theresa May'i telefonla arayarak, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ilettiği bildirildi.

        Beyaz Saray, Trump'ın May'le gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        Açıklamada, Trump'ın terör saldırısının ardından May'le telefonla konuştuğu belirtilerek, "Başkan, 3 Haziran'da Londra'da gerçekleştirilen vahşi terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti." ifadelerine yer verildi.

        Ayrıca, Trump'ın suçluların adalet karşısına çıkarılması için ABD'nin tam destek vereceğini kaydettiği belirtildi.

        ABD Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

        Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert tarafından yapılan açıklamada, İngiliz yetkililerin saldırıya ilişkin soruşturmayı sürdürdüğü belirtilerek, ABD'nin her türlü yardımı sunmaya hazır olduğu vurgulandı.

        ÜÇ FARKLI OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

        Görgü tanıkları, köprüde 20'ye yakın kişinin yaralandığını söylüyor. İngiliz polisi, silahlı olabileceği düşünülen 3 kişiyi arıyor. Aynı zamanda Habertürk TV'de yer alan habere göre, İngiliz polisi olaylarda 1'den fazla ölünün olduğunu bildirdi. Polis, üç farklı olaya müdahale etti veLondra Köprüsü etrafında yaşayan insanlara bu gece başka bir yerde kalmalarını söyledi.

        Harita

        Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise "polisin ilgilendiği büyük bir olay" sebebiyle köprünün ve civar yolların trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

        Londra Köprüsü, özellikle kenti ziyaret eden turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerin arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, tarihi köprüyü fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında.

        Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Polis, saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

        OLAY YERİNDEN GELEN İLK GÖRÜNTÜLER!

        REKLAM
        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ