Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Belediye başkanı uyuşturucu operasyonunda öldü

        Filipinler'de yürütülen uyuşturucuyla mücadele operasyonları kapsamında evine baskın düzenlenenOzamiskenti Belediye BaşkanıReynaldoParojinog, güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldü.

        Üst düzey emniyet yetkilisiJaysendeGuzman, yaptığı açıklamada, Devlet BaşkanıRodrigoDuterte'ninilan ettiği, yasa dışı uyuşturucu ticareti yapanlar listesinde yer alanParojinog'unevine baskın yapan güvenlik güçlerine silahlı kişilerce ateş açılması sonucu çatışma çıktığını söyledi.

        REKLAM

        Guzman, çatışmada aralarında Belediye BaşkanıParojinog'unda bulunduğu en az 14 kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

        Çatışmada en az bir polisin de yaralandığını dile getirenGuzman, operasyon kapsamında 3 eve daha baskın yapan polisin,Parojinog'ınyardımcılığı görevini de yürüten kızı NovaEchavesdahil 5 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

        Polis ŞefiTimoteoPaclebde belediye başkanının silahlı korumalarının ruhsatsız silah taşıdığına dair ihbar aldıklarını söyledi.

        Polislerin, baskın düzenledikleri evde kendilerine ateş açan Belediye Başkanının korumalarıyla çatışmaya girdiğini kaydedenPacleb, çatışmada öldürülenlerin arasındaParojinog'ıneşi ve kardeşinin de olduğunu aktardı.

        REKLAM

        Pacleb, baskında birçok silah, el bombası, uyuşturucu madde ve nakit para ele geçirildiğini bildirdi.

        Devlet Başkanlığı SözcüsüErnestoAbella, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yönetimin uyuşturucuyla mücadeleyi artırarak devam ettirme sözü verdiğine işaret ederek,Parojinog'unDevlet BaşkanıRodrigoDuterte'ninyasa dışı uyuşturucu ticareti yapanlar listesinde yer aldığını anımsattı.

        Devlet BaşkanıDuterte, 30 Haziran 2016'da görevi devraldığında uyuşturucu ve yolsuzlukla mücadeleye öncelik vereceğini açıklamıştı.Duterte'ninuyuşturucuyla mücadele çerçevesinde emniyet güçlerine "vur emri" vermesi nedeniyle şüpheliler güvenlik güçleri tarafından öldürülebiliyor. Bu şekilde ülkede binlerce şüpheli hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ