Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyadan İsrail'e sert tepkiler

        İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahale etmesi üzerine BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ''kapsamlı'',AB ise "eksiksiz" soruşturma açılmasını istedi. Filistin lideri Abbas ise 3 gün yas ilan etti.

        TEPKİLER

        Filistinlilere yardım götüren gemilere İsrail'in saldırısına ilişkin tepkiler şöyle:

        BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail komandolarının Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasından dolayı "şoke olduğunu" söyledi. Ban, saldırıda insanların öldürülmesini kınadığını belirterek, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturmanın yaşamsal önemde olduğunu ifade etti

        Avrupa Birliği (AB)Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ı arayarak, gemilere kanlı müdahalenin ardından soruşturma açılmasını istediğini açıkladı.

        ÇELİKKOL, YOSSİ GAL'LA GÖRÜŞTÜ

        Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol, İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yossi Gal ile görüştü.

        Edinilen bilgiye göre, görüşmede Büyükelçi Çelikkol, Gal'e, olayın uluslararası sularda meydana geldiğini belirterek Türkiye'nin tepkisini iletti. Büyükelçi Çelikkol, ayrıca ölü ve yaralıların kimliklerinin bir an önce tespit edilmesi ve Türkiye'ye nakledilmesi konusuna özen gösterilmesini istedi.

        Filistin yönetimi BMGüvenlikKonseyi'nin acilen toplanmasını talep etti.

        Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in saldırısıyla ilgili olarak İslam Konferansı Teşkilatında (İKT) acil durum toplantısı yapılıyor.

        BEYAZ SARAY: DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUK

        Beyaz Saray,ABD'nin Gazze'ye yardım taşıyan gemilere İsrail'in düzenlediği askeri operasyonda can kaybı ve yaralılar olması dolayısıyla derin üzüntü duyduğunu açıkladı.

        Beyaz Saray sözcüsü William Burton, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ABD, can kaybı ve yaralılar olmasından derin bir şekilde üzüntü duyuyor, şu anda bu trajediye yol açan koşulları anlamaya çalışıyoruz" dedi.

        Uluslararası Af Örgütü, Gazze'ye yardım götüren gemilerdeki aktivistlerin öldürülmelerinin soruşturulması gerektiğini belirtti.

        Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınayarak, sivillere yönelik saldırının ve açık denizdeki gemilere el konulmasınını uluslararası hukuk normlarının net bir ihlali olduğunu açıkladı.

        AHMEDİNEJAD: GÜCÜN DEĞİL ZAAFIN GÖSTERGESİ

        İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, saldırıyı, "Bu saldırı gücün değil, zaafın göstergesidir" sözleriyle kınadı.

        "Siyonist İsrail rejimi daha ne yapmalı ki, insan hakları savunucuları rahatsız olsun" diyen Ahmedinejad, İsrail yanlılarına hitaben, "Geleceğin dünyasında saygın yer edinmek istiyorsanız bu rejimi desteklemekten vazgeçin. Bu profesyonel katilleri desteklemeye devam edecek olursanız emin olunuz ki bölge halkları gününüzü karartmakla kalmayacak, tüm kapıları ebedi olarak yüzünüze kapatacak" ifadesini kullandı.

        Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere yaptığı saldırıyı kınadılar.

        Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde Medeniyetler İttifakı'nın 3. forumuna katılan İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "bu olayın uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini" söyledi. BM'nin olayı tüm yönleriyle araştırmasını isteyen İhsanoğlu, uluslararası toplumu ve kuruluşları "İsrail'in hukuk dışı davranışlarını ağır şekilde kınamaya" davet etti.

        İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın,Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü aradığı bildirildi.

        MısırCumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İsrail tarafından Gazze'ye yardım götüren gemilere "aşırı güç kullanılmasını" kınadı.

        FİLİSTİN 3 GÜN YAS İLAN ETTİ

        Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını "katliam" olarak niteledi ve Filistin'de üç günlük yas ilan etti.

        İranİsrail'in saldırısını "vahşice ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi. İran,İslam Konferansı Teşkilatı (İKT), BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplumu göreve çağırdı.

        Hamas,Araplara ve Müslümanlara, İsrail büyükelçiliklerinin önünde "başkaldırı" çağrısında bulundu.

        Arap Birliği'nin, alınacak önlemlerle ilgili karar vermek için yarın olağanüstü toplanacağı bildirildi.

        Filistin'in Ankara Büyükelçiliği, "İsrail tarafından Gazze'ye giden yardım gemilerine yapılan barbarca saldırıyı şiddetle kınıyoruz"ifadesini kullandı.

        Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yüzlerce kişi, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasını protesto etti.

        İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, "İsrail'in itidalli davranması ve uluslararası yükümlülükleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini" söyledi.

        Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısından "şoke" olduğunu bildirdi.

        MısırCumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İsrail tarafından Gazze'ye yardım götüren gemilere "aşırı güç kullanılmasını" kınadı.

        Orta Doğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair, İsrail'in Gazze'ye uluslararası yardım filosuna saldırıdan şoke olduğunu belirterek, olayla ilgili soruşturma açılmasını istedi.

        Pakistan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "vahşice yapılan bu saldırının insan halklarının ihlali olduğu" kaydedildi.

        Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yüzlerce kişi, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasını protesto etti

        Mısır Hükümeti,İsrail'in Kahire'deki büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

        Afrika Birliği, saldırıyla ilgili soruşturma açılmasını istedi.

        İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer, ölümlere üzüldüğünü söyledi. Ben Eliezer, Ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Görüntüler kesinlikle hiç hoş değil. Ben ancak ölümlere üzüldüğümü söyleyebilirim" dedi.

        AKParti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını, ''İsrail'in yaptığı şeyin adı apaçık bir katliamdır ve İsrail'in ortaya koyduğu davranışın biçimi apaçık bir devlet terörüdür'' sözleriyle değerlendirdi.

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı operasyon ile ilgili olarak, ''İsrail vahşetini, devlet terörünü lanetliyorum, kınıyorum'' dedi.

        İsrail - Alanya ve Marmaris arasında gerçekleştirilen kruvaziyer turizmine ara verildi.

        Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ''Kardeşlik duygularına yapılan saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz'' dedi.

        DevletBakanı Hayati Yazıcı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının, ''insani özelliklerin dışında hoyratça, hunharca bir eylem olduğunu, şiddetle kınadıklarını'' kaydetti.

        Türkiye Foto Muhabirleri DerneğiYönetim Kurulu, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınayarak, protesto ettiğini bildirdi.

        Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasını, "uluslararası cezayı hak eden terörist bir eylem" sözleriyle değerlendirdi.

        Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını "insanlığa karşı bir suç" olarak nitelendirdi.

        AVRUPALI ÜLKELER ŞOKTA

        Yunanistan, İsrail ile yapmakta olduğu hava tatbikatını sonlandırdı.

        Yunanistan Dışişleri Bakanlığında kriz masası oluşturuldu. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yunanistan'ın İsrail Büyükelçisine, yetkili makamlardan askeri operasyon hakkında açıklama talep etmesinin istendiği kaydedildi.

        İsveç Dışişleri Bakanlığı, protesto için İsrail elçisini çağırdı. İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, saldırıyı ''çok ciddi ve kabul edilemez'' olarak nitelendirdi.

        Avrupa Parlamentosu'nun önde gelen siyasi grupları, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısını kınadı. Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz, "İsrail'in gemilerdeki sivillere, ölümcül silahlarla saldırmasının kabul edilemez olduğunu, İsrail askeri operasyonunun çizgiyi aştığını" söyledi.

        İsrail'in Atina Büyükelçisi'nin ise Yunanistan Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı açıklandı.

        Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İsrail ordusunun eyleminden ''derin endişe'' duyduğunu belirtti.

        İspanyol hükümetinin AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekteri Diego Lopez Garrido, saldırıyı sert dille kınadı.

        • İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la bugün Roma'da yaptığı görüşme sırasında, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak, "Gemiye saldırı bizleri şoka uğrattı" dedi.

        Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısından ''derin şekilde şoka uğradığını'' belirterek, ''Hiçbir neden bu tür bir şiddeti haklı çıkartamaz'' dedi.

        Belçika Dışişleri Bakanı Steven Vaneckere, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere "oldukça orantısız" saldırıda bulunduğunu söyledi.

        İrlanda Dışişleri Bakanı MichealMartin, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırı düzenlediğine ilişkin haberlerle ilgili olarak, "büyük endişe içinde olduklarını" bildirdi.

        Hollanda, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan uluslararası filoya düzenlediği baskın konusunda İsrail büyükelçisinden "açıklama" yapmasını ve bir soruşturma açılmasını isteyeceğini bildirdi.

        Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, İsrail ordusunun yardım gemilerine saldırması için "kabul edilemez" dedi ve İsrail'in Oslo büyükelçisinin dışişleri bakanlığına çağrıldığını kaydetti.

        Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'dan, İsrail ordusunun Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırının kapsamlı şekilde araştırılmasını istedi.

        Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıyı kınadı.

        Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, İsrail saldırısını "insanlık dışı ve şoke edici bir saldırı" olarak niteleyerek, "bu insanlık dışı saldırının acilen ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasını beklediğini"söyledi.

        Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk ve Boşnak üniversiteli öğrenciler, gemilere saldırısı nedeniyle İsrail'i protesto etti.

        İsrail'in saldırdığı Gazze'ye yardım götüren gemilerde İngiliz vatandaşlarının da bulunduğu belirtiliyor.

        İngiltere Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin henüzresmi bir açıklama yapılmazken, bugün başkent Londra'da Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığının önünde protesto gösterilerinin yapılması bekleniyor.

        Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını, "uluslararası hukukun ihlali" sözleriyle değerlendirdi.

        İrlanda Başbakanı Brian Cowen, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıya ilişkin uluslararası soruşturma başlatılmasını istedi.

        ÇOK SAYIDA BÜYÜKELÇİ, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA

        Çok sayıda büyükelçi, İsrail'in kanlı gemi korsanlığı hakkında bilgi almak üzere, Dışişleri Bakanlığı'na akın etti. Büyükelçiler, toplandıkları bakanlık binasında, İHH gemilerine saldırının sonuçları hakkında istihbarat topluyor. Büyükelçiler arasında, BM Güvenlik konseyi'nin üyeleri, İslâm Konferansı Teşkilâtı ülkeler ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin diplomatları yer alıyor.

        Yunanistan, İsrail elçisini çağırdı

        Yunan hükümeti, İsrail güçlerinin, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filodan bir Yunan gemisine de müdahale etmesine tepki gösterdi. Filistin'e insani yardım götüren gemiler arasında Özgür Akdeniz ve Sfendoni adlı 2 Yunan gemisi yer alıyordu.

        Yunan Dışişleri Bakanlığı, İsrail kuvvetlerinin insani yardım filosundan MAVİ MARMARA ve Yunan SFENDONİ gemisine düzenlediği saldırı nedeniyle sabah saatlerinde bir kriz masası oluşturdu. Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças, Yunanistan Tel Aviv Büyükelçiliği vasıtasıyla İsrail yetkililerinden gerçekleştirilen müdahaleye ilişkin de açıklama istedi.

        Yunan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri de Atina'daki İsrail Büyükelçisi ile irtibata geçti. Yunan Dışişleri Bakanlığı, Atina'daki İsrail Büyükelçisinden acilen yaşananlara ve özellikle Yunan yolcuların son durumuna ilişkin bilgi istedi. Bakanlık, bütün yolcuların güvenli şekilde korunmasını isterken, dayanışma ve yardım taşıyan gemilerin serbest bırakılarak makul şartların sağlanmasını talep etti.

        Son olarak Dışişleri Bakan Vekili Druças, İsrail'in Atina Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdığı bildirildi. Bu arada yolcular arasında ağır yaralanan Yunanların olduğu kaydediliyor.

        FRANSA, İSRAİL'İN PARİS BÜYÜKELÇİSİNİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞIRDI

        Fransa, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıyla ilgili bilgi almak üzere İsrail'in Paris Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

        Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bugün yaptığı açıklamada, İsrail'i ''orantısız güç kullandığı için'' kınamıştı.

        Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısından ''derin bir şoka uğradığını'' belirterek, ''hiç bir neden bu tür bir şiddeti haklı çıkartamaz'' demişti.

        İsveç de İsrail elçisini çağırdı;

        AB'nin tepki göstermesini istedi

        İsveç, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırının ardından İsrail Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, Avrupa Birliği'nin de olaya tepki göstermesini istedi.

        İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt de olayda tam olarak neler yaşandığını hızlı bir şekilde ortaya koyulması gerektiğini söyledi. İsveç radyosuna konuşan Bildt, olaylardan dolayı endişeli olduğunu açıklarken, ''Tam olarak ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz'' dedi.

        Açıklama için İsrail Büyükelçisi'ni dışişleri bakanlığına çağırdıklarını kaydeden Bildt, ayrıca Avrupa Birliği'nin net bir mesaj vermesi için AB Dış Politika şefi Catherien Ashton ile sürekli irtibat halinde olduklarını kaydetti.

        İsveç Dışişleri Bakanı, netlik kazanması gereken konunun olayın uluslar arası sularda mı yoksa İsrail sularında mı gerçekleştiğinin olduğunu söyledi. Bildt, ''Bu çok ciddi bir durum, ciddi sonuçları olacaktır. Bu yüzden gerçeklerin netleştirilmesi çok önemli'' dedi.

        ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI: DERİN ENDİŞE DUYUYORUM

        Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İsrail ordusunun Gazze'ye yardım götüren gemilere eyleminden ''derin endişe'' duyduğunu belirtti.

        Almanya Dışişleri Bakanlığı da, konunun kapsamlı bir şekilde açıklığa kavuşması için çaba harcadığını kaydetti.

        Bu arada Alman Sol Parti sözcüsü, Gazze'ye yardım götüren gemilerden birinde Federal Meclis üyeleri İnge Höger ve Annette Groth'un bulunduğunu, ancak milletvekilleri ile şimdiye kadar bağlantı kurulmadığını söyledi.

        İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANI: GEMİYE SALDIRI BİZLERİ ŞOKA UĞRATTI

        İtalya, Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı. Dışişleri Bakanı Franco Frattini, "Sivillerin öldürülmesini en sert şekilde kınıyorum. Bu kesinlikle ağır bir eylem." dedi. İsrail'in Roma Büyükelçisi'ni izahat için bakanlığa çağırıldığını belirten Frattini, "Umarım Ortadoğu'da İsrail ve Türkiye'nin Ortadoğu barışı için işbirliği arayışı etkilenmez." dedi.

        Franco Frattini, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la bugün Roma'da yaptığı görüşme sırasında, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak, "Gemiye saldırı bizleri şoka uğrattı" dedi. Frattini, Bağış'la İtalya Dışişleri Bakanlığında yaptığı görüşme sırasındaki konuşmasına, saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek başladı. Frattini, basın mensuplarının görüntü aldıkları sırada saldırı konusundaki üzüntülerini dile getirmesinin ardından, konuk bakanın "Hangi saldırıyı kast ediyorsunuz" sorusunu, "Hem İskenderun'daki terör saldırısı, hem de İsrail'in Gazze'ye giden gemiye yaptığı saldırı bizleri şoka uğrattı" diye yanıtladı.

        Öte yandan, İtalya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Gazze'ye yardım götüren gemilere yapılan saldırılarla ilgili kriz masasının devrede olduğunu, ölü ve yaralılar arasında İtalyan vatandaşlarının olup olmadığını saptama çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.

        HOLLANDA, İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNİ ÇAĞIRIP AÇIKLAMA İSTEYECEK

        Hollanda, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan uluslararası filoya düzenlediği baskın konusunda İsrail büyükelçisinden "açıklama" yapmasını ve bir soruşturma açılmasını isteyeceğini bildirdi.

        Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen yayınladığı açıklamada, İsrail'in Lahey büyükelçisinden bugün açıklama isteyeceğini belirterek, "Bu kadar kişinin ölmesinden büyük şaşkınlık duydum. Hollanda, bunun nasıl meydana geldiğini belirleyecek açık bir soruşturma başlatılmasını istiyor" dedi.

        Hollanda Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bart Rijs de, gemilerde Hollandalı olup olmadığını bilmediğini söyledi.

        NORVEÇ: SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

        Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, İsrail ordusunun yardım gemilerine saldırması için "kabul edilemez" dedi ve İsrail'in Oslo büyükelçisinin dışişleri bakanlığına çağrıldığını kaydetti.

        Stoltenberg, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Koşulları ne olursa olsun sivil yardım görevlilerine karşı askeri saldırı düzenlemek kabul edilemez, filoda 3 Norveçli bulunuyordu, akıbetleri bilinmiyor" dedi.

        BAŞBAKAN NETANYAHU KANADA ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

        Bu arada İsrail radyosu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da Kanada ziyaretini yarıda keserek İsrail'e döneceğini bildirdi.

        İrlanda Dışişleri Bakanı, Türk gemisine saldırıdan endişeliyiz

        İrlanda Dışişleri Bakanı Micheal Martin, Gazze’ye yardım götüren Türk gemisine İsrail komandolarının saldırmasından ciddi endişe duyduklarını bildirdi.

        Martin, İrlanda Dışişleri Bakanının Gazze’ye yardım konvoyu gemilerindeki 8 İrlanda vatandaşının da durumunu belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. Martin, İrlanda vatandaşlarını hangi gemide olduğu konusunda ise daha fazla bilgi vermedi.

        İspanya, saldırıyı kınadı

        İspanyol hükümetinin AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekteri Diego Lopez Garrido, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını sert dille kınadı.

        Garrido, İspanya'nın resmi radyosu RNE'ye yaptığı açıklamada, "Gerek İspanya, gerekse dönem başkanı olarak AB adına bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. İspanya Dışişleri Bakanlığı olarak İsrail'in Madrid büyükelçisini izahat için acil Dışişleri Bakanlığına çağırdık" dedi.

        Bu arada, konvoyda bulunan 3 İspanyol vatandaşının durumu hakkında henüz bilgi olmadığı bildirildi. Konvoydaki İspanyol vatandaşlarından birinin babası, "Son olarak sabah 04.00'de oğlumla konuşabildim. Daha sonra hiç haber alamadım. Öldü mü, yaralı mı yoksa esir mi alındı, bilgim yok. İspanyol makamlarından harekete geçmelerini istiyorum" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ