Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Geçmişte Türkiye'yi işgal edenler şimdi Libya'yı bombalıyor"

        HABERTÜRK TV'deki özel yayında koalisyon güçlerinin Libya'ya yönelik hava harekatını değerlendiren Yiğit Bulut, şunları söyledi:

        "Libya yeniden bombalanıyor. Bazı gazete internet sitelerinde Türkiye'nin bu operasyona kesinlikle destek vereceğine dair yorumlar var ama gerek Başbakanlık gerekse Dışişleri kaynakları Türkiye'nin operasyona şuan için destek vermeyeceği yönünde. Bu operasyon tam olarak NATO operasyonu değil. Neden değil? İngiltere, Fransa ve Amerika öncülüğünde yürüyen bir operasyon ve daha çok İngiltere ve Fransa'nın insiyatif kullandığı bir operasyon...

        Dolayısıyla Türkiye'nin gerek tarihi, gerekse bazı bağları itibariyle bulunduğu yeni pozisyonu itibariyle bu operasyona doğrudan destek vermesi şu an çok doğru olmayabilir. Türkiye şu anda bunu sorguluyor. Libya'ya saldıran güçlere baktığımız zaman Fransa, İngiltere arkadasında İtalya... Yani 1923'ten önce Türkiye'yi işgal eden ülkeler Libya'yı şu anda havadan bombalıyorlar. Dolayısıyla Türkiye geçmişini, tarihini iyi analiz ettiği zaman bu bir NATO operasyonu gibi görünse de bu operasyonun Türkiye'ye rağmen geliştiğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Çünkü Türkiye'ye haber verilmeden Kıbrıs'taki güçler kullanılmaya başlandı, Türkiye'ye haber verilmeden Akdeniz'deki bombardımana başlandı. Fransa herkesten önce insiyatif kullandı. NATO harici uçaklarını kullandı. Emperyalizmin bombaları hiçbir halkı özgürleştiremez bu yalanı reddediyorumBurada dolayısıyla bütün bunları dikkate aldığınız zaman Türkiye'nin hoşlandığı bir operasyon olmadığını söylemek lazım ama Türkiye'de iç kamoyunda bazı güçler harekete geçtiler ve Türkiye'nin ısrarla bu operasyonun içinde olduğunu iddia ediyorlar. Ben de ısrarla sabahtan beri içinde olmadığını iddia ediyorum ki bunu da Başbakanlık kaynaklarından doğruluyorum şu saate kadar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ