Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran ABD uçağını düşürdü

        İran ordusu ülkenin doğusunda keşif uçuşu yaptığı belirlenen ABD’ye ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü açıkladı. İran’ın Arapça yayın yapan El-Alem televizyon kanalına konuşan ismi açıklanmayan bir yetkili “İran ordusu hava sahamıza giren ABD’ye ait bir RQ-170 model insansız hava aracını düşürdü. Hafif hasar gören insansız hava aracına İran silahlı kuvvetleri tarafından el konuldu” dedi.

        Afganistan’daki NATO gücü (ISAF), düşürüldüğü iddia edilen insansız uçağın Afganistan’ın batısında kaybolan Amerikan insansız hava aracı olabileceğini bildirdi. İran ve Batılı devletler arasındaki gerilimin son günlerde zirveye çıktığı biliniyor. İranlı bir grup göstericinin Tahran’daki İngiltere Büyükelçiliği’ni işgal etmesinin ardından birçok Batılı devlet sert tepki vermişti. İngiltere’nin işgale misilleme olarak Londra’daki İranlı diplomatları sınırdışı etmesi İran’a yönelik bir askeri harekâtın yakın olduğu yorumlarına neden olmuştu.

        RAPOR TANSİYONU YÜKSELTTİ

        Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın geçtiğimiz ay İran’ı nükleer silah peşinde olmakla suçlamasının ABD ve İran arasındaki krizin tırmanmasındaki etkili olduğu yorumları yapılıyor. İran nükleer programına yönelik tehditlere, amacının barışçıl olduğunu ve herhangi bir saldırıya çok sert karşılık vereceğini belirterek cevap veriyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ