Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya BAŞBAKAN ERDOĞAN suudi arabistan Kral Abdullah Suriy

        Riyad'ın kuzeydoğusunda bulunan Rumah bölgesindeki Kraliyet Yazlık Sarayı'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşme öncesinde Kral Abdullah ve Başbakan Erdoğan çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından Kral Abdullah ve Başbakan Erdoğan, yaklaşık 1 saat süreyle başbaşa görüştü.

        Erdoğan, helikopter ile Riyad Askeri Havaalanı'ndan görüşmenin yapılacağı bölgeye gitti.

        Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri helikopter pistinde karşılayan Kral Abdullah, buradaki kabul çadırında bir süre Türk heyetiyle sohbet etti.

        Başbakan Erdoğan ve beraberindeki Türk heyeti, daha sonra Kral Abdullah'ın çalışma yemeğine katılmak üzere araçlarla başka bir çadıra geçti.

        Erdoğan, gece saatlerinde geldiği Riyad'da, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud'un Misafir Sarayı'nda konakladı.

        Başbakan Erdoğan, cuma namazını da Misafir Sarayı yerleşkesindeki camide kıldı.

        Erdoğan'a, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün ile kraliyet ailesinden yetkililer eşlik etti.

        İmam, cuma hutbesinde, İslam'ın güzellik müjdeleyen, kolaylık dini olduğunu, nefret ve zorluk içermediğini söyledi.

        İslam dininin, yeniliğe, İslam toplumunun da gelişmeye açık olduğunu dile getiren imam, ''İslam dini yeniyi, yeni olduğu için değil insanlığa yararlı olduğu için kabul eder. Eskiyi de eskidi diye değil insanlığa faydası kalmadığı için reddeder'' dedi.

        Cami imamı, Müslümanların, İslam'ın güzelliğini ve şiddet dini olmadığını anlatmakla görevli olduklarını hatırlatarak, ''Gönüllerinizi başkalarına açın. Başkalarını ikna etmek ve kalplerine girmek için diyalog kurun'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ