Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Esad'ın, Türkiye'yi "PKK'ya silah veririm" şeklinde uyardığı iddia edildi

        DIŞ HABERLER SERVİSİ / Kasım CİNDEMİR

        Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Türkiye'yi "PKK'ya silah veririm" şeklinde uyardığına ilişkin iddia yine gündeme geldi.

        Eski bir Pentagon görevlisi olan Michael Maloof, Ankara'nın Suriyeli muhaliflere destek vermesine karşılık, Şam'ın da PKK'ya destek verebileceğini söyledi. Michael Maloof, Suriye'ye yakın kaynakların, Şam'ın, Suriye'ye müdahale etmemesi için Türkiye'yi uyardığını iddia ettiklerini belirtti.

        Buna göre, Ankara'nın müdahaleye devam etmesi halinde, Şam'ın da PKK'ya silah vermek zorunda kalacağının iletildiği öne sürüldü. Söz konusu silahlar arasında güdümlü tanksavar füzelerin yer alabileceği de iddia edildi.

        Esad, Suriye'de Kürtler'in yaşadığı bölgelerdeki askerlerini önemli ölçüde çekmiş, ortaya çıkan boşluğu PKK'ya yakın olmasıyla bilinen PYD doldurmuştu. Maloof, WND sitesindeki yazısında, Irak ve Suriye'deki Kürt bölgelerinde mevcut petrol kaynaklarına ve Türkiye'nin giderek artan enerji ihtiyacına işaret etti.

        'TÜRKİYE K. IRAK'TA ÜS KURMAK İSTİYOR'

        Eski Pentagon analisti, Ankara ile Erbil arasındaki yakınlaşmaya da değindi ve Türkiye'nin Kuzey Irak'ta askeri üsler kurmak istediğini kaydetti. Michael Maloof, bu yakınlaşmanın bölgede nüfuz için Türkiye ile rekabet eden İran'ı rahatsız ettiğini ifade etti.

        Maloof, Beşar Esad'ın, kendisini devirme çabası içindeki Türkiye'ye karşı başından beri Kürtler yoluyla sorun yaratmaya çalıştığını yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ