Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Başmüzakereci Egemen Bağış, resmi temaslarda bulunmak üzere İtalya'da

        Resmi temaslarda bulunmak ve bazı etkinliklere katılmak üzere İtalya'ya bir ziyaret gerçekleştiren AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İlerleme Raporu'na yönelik yaptıkları açıklamaların, Avrupa'da ses getirmeye başladığını söyledi.

        Bakan Egemen Bağış, İtalya'ya yönelik ziyaretinin ikinci gününde başkent Roma'da İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini ve ardından Uluslararası İşbirliği ve Entegrasyon Bakanı Andrea Riccardi ile bir araya geldi. Öncelikle Gianfranco Fini ile Montecitorio Binası'nda yaklaşık bir saat görüşen Bağış, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fini'nin Türkiye'nin İtalya'daki dostlarından biri olduğunu ifade etti. Fini'yle, Türkiye'nin AB sürecini, son dönemde Türkiye'de yaşananları ve İtalyan siyasetindeki gelişmeleri değerlendirme imkanı bulduklarını anlatan Bakan Bağış, "Kendisiyle yaptığımız görüşme gerçekten bir beyin fırtınası gibi gerçekleşti. Hem İslam dünyasında yaşanan gelişmeler hem Türkiye'nin AB sürecinde yaşanan gelişmeler hem Türkiye'nin İlerleme Raporu konusunda ortaya koyduğu kararlı ve dik duruşuyla ilgili yorumları gerçekten çok enteresandı." dedi.

        Verdikleri bazı demeçlerin detaylarına kadar Fini tarafından takip ediliyor olmasına çok şaşırdığını dile getiren Bağış, "Örneğin İlerleme Raporu'na Avrupa'nın, Türkiye'yi kırık bir aynayla yansıtması yönündeki değerlendirmemi çok yerinde bulduğunu bizimle paylaşması beni gerçekten çok duygulandırdı. Demek ki bizim yaptığımız açıklamalar, İtalya gibi Avrupa'nın en büyük ülkelerinden birinde, meclis başkanı gibi buradaki en üst düzey devlet yetkilileri nezdinde de artık ses getirmeye, dikkat çekmeye başlamış. Demek ki doğru yoldayız" diye sözlerini sürdürdü.

        Bağış'ın, Bakan Riccardi'yle olan görüşmesinde ise, Arap Baharı başta olmak üzere bölgede ve iki ülke arasında yaşanan gelişmelerin ele alındığı bildirildi. Bakan Riccardi'nin, Türkiye'nin gösterdiği gelişme ile mevcut hükümete de övgüler yağdırdığı belirtildi.

        İNŞALLAH ANKARA-İSTANBUL ARASI HIZ KONFORUNU YAŞATACAĞIZ

        Bu arada Bakan Egemen Bağış, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve beraberindekilerle birlikte Milano'dan Roma'ya hızlı trenle geldi. Bağış, hızı 300 kilometreye kadar ulaşan trenden indikten sonra Twitter hesabına, "Milano'dan Roma'ya hızlı trenle 2 saat 55 dakikada vardık. İnşallah önümüzdeki yıl Ankara-İstanbul arasında aynı hız ve konforu yaşayacağız" diye yazdı.

        Bakan Bağış, programının elverdiği anlarda Roma turu yapmayı da ihmal etmedi. Beraberindeki heyet ve Büyükelçi Akil'le birlikte sokaklarda yürüyen Bağış, bir mağazaya girerek, uzun süre ceketleri incelese de alışveriş yapmadan çıktı. Daha sonra Aşk Çeşmesi olarak da bilinen Trevi Çeşmesi'ne giden Bağış, heyetle birlikte fotoğraf çektirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ