Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ''Türkiye İsrail ile Filistin arasındaki konuya müdahil olma hakkına sahip oldu''

        Filistinli Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Nasır Ebubekir, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini ''memnuniyet verici'' olarak nitelendirerek,''Bu vesileyle Türkiye, İsrail ile Filistin arasındaki her konuya doğrudan müdahil olma hakkına sahip oldu'' dedi.

        Ramallah'da Anadolu Ajansı'na konuşan Ebubekir, ''Bu, Obama ziyaretinin en büyük karı oldu. İsrail'in Türkiye'den özrünü memnuniyetle karşıladık. Bu vesileyle Türkiye, İsrail ile Filistin arasındaki her konuya doğrudan müdahil olma hakkına sahip oldu. Sıkıntılarımızı masada Türkiye doğrudan dillendirebilecek. Normalleşme bizim kanaatimizce olumlu'' diye konuştu.

        Ebubekir, Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sendikaya kayıtlı 1500 Filistinli gazeteci olduğunu belirterek yaşadıkları çalışma zorluklarını şu şekilde dile getirdi:

        ''Üyelerimiz kameraman, muhabir ve foto muhabirlerinden oluşuyor. Meslektaşlarımızdan 14'ü düşünceleri ve yaptıkları görev nedeniyle halen İsrail hapishanelerinde tutuklu. Yüzlercemiz sebepsiz olarak İsrail tarafından tutuklanıp serbest bırakıldı. Son olarak 2 üyemiz İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında hayatını kaybetti. Pek çoğumuz İsrail askerlerinin açtığı ateş sebebiyle son 20 yılda yaralandık. Mahkum edilen gazeteci arkadaşlarımız adına elimizde kalın bir dosya var. Avrupa'da dava açabilecek bir üçüncü ülke arayışındayız ama hala bulamadık.''

        Batı Şeria'da gazetecilik yaparken Yahudi yerleşimci tehdidine maruz kaldıklarını vurgulayan Ebubekir, ''Burada bizler için en büyük tehdit, Yahudi yerleşimcilerdir. Elimizde fotoğraf makinesi ve kamera olduğunda doğrudan hedef haline geliyoruz. Silahla ateş ediyor, taş atıyorlar, yerleşimcilerin saldırılarına sıklıkla maruz kalıyoruz'' ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ