Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hapishanede pop star havasına sokulmuş

        Geçtiğimiz gün Münih’te başlayan NSU davasında iyi giyimi, bakımlı hali ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken NSU teröristi Beate Zschaepe’nin mahkeme salonundaki davranışının şifreleri çözüldü.

        Münih’teki hapishande komşu hücrede kalan bir kadın mahkum Zschaepe’nin hapishanede nasıl pop star havasına sokulduğunu anlattı.

        10 kişinin katili, bombalı saldırıların ve banka soygunlarının faili, NSU terör hücresinin hayatta kalan tek üyesi Beate Zschaepe’nin mahkemede kendinden emin tavırlar sergilemesi ve yaptıklarından pişmanlık duyar bir halinin görünmemesi büyük tepki çekmişti. Soğukkanlı kadın teröristin mahkemedeki rahat tavırların sırrı ortaya çıktı.

        Köln’deki bir hapishanede tutulan ancak dava başlamadan önce Münih’teki Stadelheim Cezaevi’ne nakledilen NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe’nin hücre komşusu hapishanede Zschaepe’ye yapılan muameleyi aktardı.

        Hırsızlık suçundan tutuklanan ve birkaç gün önce cezaevinden salı verilen Manika M. adlı 31 yaşındaki kadın mahkum, tutuklu kaldığı sürede Zschaepe’nin hücre komşusuydu.

        KORKANLARI VE HAYRANLARI VARDI

        Bild gazetesine konuşan kadın mahkum, "Diğer mahkumlar Zschaepe’ye küçük bir kraliçe gibi davranıyorlardı. Bazıları kendisinden çok korkuyordu, bazılarıysa onu pop star olarak görüyordu. Göçmen kökenli bir mahkum kendisine pasta yapıyordu, bir Yunan mahkum ise Zschaepe’ye sigara buluyordu" şeklinde konuştu.

        HAYRAN MEKTUPLARI ALIYORDU

        Monika M, hapishaneye çok sayıda mektup geldiğini ve bunların büyük çoğunluğunun Zschaepe’ye gittiğini kaydetti ve şöyle devam etti: "Kendisine evlilik teklif edenler bile vardı. Bir tanesini bize göstermişti. Bu Bernau cezaevindeki bir mahkuma aitti. Adam ona övgü dolu cümleler sarf etmişti"

        KENDİ EŞYASINI TAŞIMIYORDU

        Cezaevinde yeşil-sarı-beyaz-kareli mahkum kıyafetini sadece Zschaepe’nin giydiğini belirten Monika M, "121 nolu hücresinde ölen arkadaşları Uwe Mundlos ve Uwe Börnhardt’ın fotoğrafları bulunuyordu. Aile fotoğrafları da vardı. Kendi eşyasını da taşımıyordu" dedi.

        DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI VARDI

        NSU teröristinin kendisine ait bir dizüstü bilgisayarı bulunduğunu ve davayla ilgili dosyaları buradan okuduğunu anlatan Zschaepe’nin hücre komşusu, sözlerine şöyle devam etti: "Böhse Onkelz grubunun Bomberpilot adlı şarkısını severdi. İşledikleri cinayetlerle ilgili de hiç konuşmazdı"

        ‘ZAYIFLIĞIMI GÖSTERMEYECEĞİM’ DERDİ

        Davanın uzun süre devam edeceğine Zschaepe’nin hücre komşusu Monika M’de ikna olmuş. Zschaepe’nin uzun soluklu bir dava sürecine hazırlandığını belirten kadın mahkum, ayırca NSU teröristinin kendisiyle yaptığı sohbetlerde "Hiçbir zaman zayıf yanımı göstermeyeceğim" şeklindeki ifadelere yer verdiğini de aktardı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ