Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer 3 bin dolarlık hediye istifa sebebi oldu.

        Avustralya, Yeni Güney Galler eyaletinin Liberal Partili Başbakanı Barry O'Farrell kendisine hediye edilen 3 bin dolar değerindeki bir şişe şarap nedeniyle görevinden istifa etti.

        Liberal Partili Başbakan O'Farrell, 2011'de Australian Water Holdins yöneticisi Nick Di Girolamo tarafından hediye edilen 3 bin dolar değerindeki bir şişe şarabı ve Girolamo ile 28 saniyelik telefon konuşmasını hatırlamadığını ancak şarap için yazılan teşekkür yazısının kendi el yazısı olduğunu kabul etti. O'Farrell, istifasını duyurduğu basın toplantısında ''teşekkür notundaki imzamı kabul ediyorum, sorumluluk ve mesuliyete inanan birisi olarak hareketlerimin sonuçlarına katlanmayı kabul ediyorum'' dedi.

        Avustralya Bağımsız Yolsuzluk Komisyonu, ortaya çıkan el yazısı teşekkür notundan sonra Başbakan O'farrell'ı daha fazla delil için yeniden ifade vermeye çağırdı. O'Farrell'a hediye edilen 3 bin dolar değerindeki bir şişe şarabın 24 Mayıs 1959 yılında şişelendiği, bu tarihin ise O'Farrell'in doğum tarihi olduğu açıklandı. O'Farrell'in istifası gelecek hafta Liberal Parti tarafından değerlendirilecek.

        Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyalet parlamentosu, Başbakan Barry O'Farrell önderliğinde 8 Mayıs 2013 tarihinde, Rum, Süryani ve 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarının tanınmasını eyalet yasama meclisinde kabul edilmişti.

        Tasarının kabul edilmesinde önemli rol oynayan Başbakan O'Farrell, Avustralyalı Türkler tarafından protesto edilmiş, tasarıya oy veren milletvekillerinin her yıl Çanakkale'de yapılan ANZAC törenlerine alınmamaları gündeme gelmişti.

        Avustralya Türk Savunma İttifakı Başkanı Ertunç Özen AA'ya yaptığı açıklamada, sözde soykırım iddialarını destekleyen O'Farrell'in istifasından çok yerine atanacak milletvekilinin kim olacağına baktıklarını belirterek, "Bir yıl sonra seçimler var. Atanacak yeni başbakan ile uygun bir zamanda görüşüp kendi tezlerimizi anlatacağız. Umarız yapılan yanlıştan dönerler" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ