Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Lübnan'dan İsrail'e roket atıldı, lübnan israile saldırdı, lübnan hizbullah örgütü,

        İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonunun sürdüğü günlerde yaşanan bu gelişme, bölgede tansiyonu daha da artırdı.

        Bu sabah saatlerinde Lübnan'ın Hasbayya bölgesinden kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından İsrail'e üç roket atıldı. Dün akşam da İsrail yönünde fırlatılan bir roketin Lübnan topraklarına düştüğü kaydedildi. Lübnan emniyet güçlerinin, olayla ilgili şüpheli bulunan bir kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

        İsrail'in söz konusu roket saldırısına karşılık Lübnan'ın güneyindeki Kifarşuba beldesi ve çevresine 25'ten fazla top mermisi attığı, olayda yaralanan veya ölen olmadığı ifade edildi.

        İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee daha önce sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Lübnan'dan atılan bir füze Celil bölgesindeki açık bir alana düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail ordusu, füzenin geldiği yöne topçu ateşi açtı" ifadelerini kullanmıştı.

        İsrailli ordu yetkilileri, roketlerin, Lübnan'ın güneyini kontrol eden Hizbullah tarafından atılması ihtimalinin ise düşük olduğunu ifade etti. Yetkililer, Hizbullah'ın şu aşamada İsrail'le savaşa girmek istemeyeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

        Lübnan'daki Hizbullah örgütünden yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların "İsrail'in iğrenç işgalini kökleştirmesine hizmet eden kötü ruhunun derinliğini ortaya koyduğu" belirtilerek, "Gazze'ye düzenlenen siyonist saldırılar, kuruluşundan bu yana işgalci olan İsrail yönetiminin Filistin halkına açtığı savaşın devamıdır" denilmişti.

        "Tüm bu cinayet ve yıkımların, bütün suç ve tecavüzlere rağmen hiçbir harekette bulunmayan uluslararası toplum ile Arap ülkelerinin gözü önünde cereyan ettiği" vurgulanan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları şiddetle kınanarak "Tüm Filistinli direniş gruplarına selam olsun" ifadelerine yer verilmişti.

        Hizbullah örgütü, haklarınının iadesi ve zafer için direniş yolunu seçen Filistin halkını cesareti ve sebatından dolayı tebrik etmişti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ