Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya KKTC'de Gazze için bayraklar yarıya indirildi!,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Gazze için 3 günlük yas ilan edildi ve bayraklar yarıya indirildi

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 600'den fazla kişinin ölümü nedeniyle üç günlük yas ilan edildi ve bayraklar yarıya indirildi.

        Başbakanlık Bürosu'nda yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de Filistin halkına karşı yürüttüğü katliamları kınamak ve KKTC halkının Filistin halkıyla dayanışmasını göstermek için yas belirtisi amacıyla tüm resmi kurum ve kuruluşlardaki bayrakların yarıya indirilmesi kararı alındığını ifade edildi.

        Açıklamada, ülke genelindeki bayrakların bugünden itibaren 24 Temmuz perşembe gününe kadar yarıya indirileceği kaydedildi.

        İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının bugün 606'ya, yaralananların ise 3 bin 700'e yükseldiği belirtildi. Hayatını kaybedenlerin 160'ının çocuk, 77'sinin kadın olduğu bildirildi.

        Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ