Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik "Ülkenin yarısı usulsüz elektrik kullanıyor" - Enerji Haberleri

        DENİZ ÇİÇEK / GAZETEHABERTÜRK

        ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, “Türkiye’nin yarısında evini satan ya da kiraya veren kişi elektrik aboneliğini devretmiyor. Bu usulsüz kullanım demek. Abonelik kimin üzerindeyse sorumlu odur” dedi

        Elektrik dağıtıcılarından vatandaşa “abonelik”uyarısı geldi. ElektrikDağıtıcıları Derneği (ELDER)Genel Sekreteri Uğur Yüksel,Enerji Gazetecileri ve MedyaDerneği (EGAD) üyeleriile gerçekleştirdiği sohbettoplantısında, vatandaşların konutunu değiştirdiğinde elektrikaboneliğini iptal ettirmediğine dikkatçekti.

        Yüksel “Türkiye’nin yarısında evinisatan ya da kiraya veren kişi, aboneliğinidevretmiyor. Ev sahibi olan kişi elektrik

        abonesi oluyor, sonra başka eve taşınıyorama abonelik değişmiyor. Evde oturanbaşkası, abonelik bir başkasının üzerinde.Türkiye’nin yarısı bu değişimi yapıp,abone olmuyor. Bu da aslında mevzuatuyarınca usulsüz kullanım demek. Aboneliksözleşmeleri hep mülkiyet sahibi üzerindekalmış. Abonelik, kullanıcıda olmalı” diyekonuştu.

        "TÜM YASAL SORUMLULUKABONENİN ÜZERİNDE"

        Bu durumun yaratacağı yasal sorunlarada dikkat çeken Yüksel şöyle konuştu:“Abonelik kimin üstündeyse kaçak ya da

        usulsüz kullanım dahil tüm sorumlulukda o abonededir. Dağıtım şirketleri, abonekimse o kişi hakkında suç duyurusunda

        bulunur. Bu nedenle bir konuttanayrıldığınızda üzerinizde bulunan aboneliğimutlaka iptal ettirin. Vatandaş, yeni bir

        eve taşınınca elektriği üzerine alsın veçıkarken de aboneliği devretsin. Türkiye’dehâlâ müteahhidin üstünde olan aboneliklervar. “Yüksel, sohbet toplantısında, elektrikdağıtıcıları olarak tüketici memnuniyetiniizlemek istediklerini söyledi. Buamaçla Türkiye’deki elektrik sistemineyönelik sorular hazırlayarak abonelereulaştıracaklarını kaydeden Yüksel, yeniyılda bu çalışmayı tamamlayacaklarınıaktardı. Yüksel, Türkiye geneli içinelektrikte izlenebilir bir memnuniyetendeksi oluşturacaklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ