Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler GS Store’dan amatörlere 12,5 milyon TL akacak - İş-Yaşam Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM / GAZETEHABERTÜRK

        Galatasaray’ın formasına 4’üncüyıldızlı taktığı 20’nci şampiyonluk sonrası GS Store çok konuşuldu. Kulübün lisanslı ürünlerinin satışını üstlenen GS Store’un şampiyonluğa hazırlıklı olmadığı, satışa yeteri kadar ürün çıkmadığı ve kulübün ciddi bir gelirden olduğu yazıldı çizildi. Ancak sosyal medya da 4 yıldızlı formasıyla poz veren binlerce Galatasaraylı’ya mekan olmuştu. Görünüşte hiç de fena gitmeyen alışverişin rakamlara yansımasını ve yeni planları konuşmak için Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik AŞ Genel Müdürü Ali Kemal Öğüdücü ile buluştuk.

        GS Store’un tamamı kulübe devredildi ve bu durum bilançoya da yansıdı. Peki, Store değişiklikten nasıl etkilendi?

        Mağazacılığın bağımsız bir perakende şirketi olarak yönetilmesi kararlaştırıldı.Burayı finansal olarak da ayrıştırdık. Şimdi geliri gideri kendisi yönetiyor. Karar süreci hızlandı ve verimlilik arttı. 8 ay gibi kısa bir sürede eksiden artıya geçtik. Ocak'tan itibaren istikrarlı biçimde kâ rediyoruz. İlk 8 ay için muhtemelen 10 milyon TL civarı bir kâr açıklayacağız. Çatalca’daki depoyu da Aslantepe’ye taşıdık. Çok fazla stok vardı. Bu sürede 800 bin adetlik stokun neredeyse tamamını erittik. Yüklerden arındık. Artık çok rahatız.

        Bugün itibarıyla ciro ne kadar? Yıl sonu kâr hedefi nedir?

        Mali yılımız Mayıs'tan Mayıs'a. Mayıs 2015 itibarıyla GS Store’un cirosu 70 milyon TL. Mayıs 2016’da bu rakamın 120 milyon TL olması bekleniyor. Bu çok ciddi bir büyüme; fakat 4’üncü yıldızla da çok ciddi bir sıçrama oldu. Satışlar çok iyi gidiyor. 25 milyon TL’lik vergi öncesi kâr elde edebileceğimizi görüyoruz. Rakamlar bunu söylüyor. Ayrıca GS Store, amatör şubelere sponsor oldu. Bir fon ayırdık ve 2 aydır bu havuzdan kaynak aktarımını da başlattık. Bu rakamın 1 yılda 12.5 milyonTL olmasını vadettik ve bunu yerine getireceğiz. Buradan kulüp hangi branşa ne kadar harcama yapacağına kendisi karar verecek.

        "YILDIZ YUKARIDA, ÇÜNKÜ İLK VE TEK"

        Formada 4’üncü yıldızın üstte olması yönetim zafiyeti mi, bilinçli bir karar mı?

        “Formalar çoktan üretilmişti, başka seçenek yoktu” dendi ancak bu tamamen yönetim kurulunun tercihi. Oylamayla bu karar verildi. 4’üncü yıldız yukarı yerleştirilerek Türkiye’de ilk ve tek olduğu vurgulandı. “Yüksel ta arşa kadar şanlı Galatasaray” sloganının bir uzantısı oldu. Seneye diğerlerinin yanına inecek.

        "BU YIL 500 BİN BARAJINI GEÇERİZ"

        Forma satışı nasıl gidiyor?

        Çok iyi. Yeni sezon formaları 23 Temmuz’da satışa çıktı. Bugün itibarıyla 100 bini aştı. Geçen yıl ilk 10 haftada yaptığımız satışı bu yıl 10 günde geçtik. Şampiyonluk sonrası 4’üncü yıldızı ekleyip sattığımız geçen sezon formalarını da eklersek toplam 4 yıldızlı forma satışımız 3 ayda 225 bin. Karşılık gelen ciro 20 milyon TL. Bunu söyleyince ‘Hadi 20 milyonluk transfer yapalım’ beklentisi doğuruyor; ancak bu rakam ciro. Oradan Nike’ye ve bayilere giden pay var. Tamamı kulübe kâr yazılmıyor.

        Talep yüksekse arzda sıkıntı var mı?

        Siparişler 8 ay önce veriliyor. Bu nedenle biraz tutucu davranılmış. Talebe yetişmeye çalışıyoruz. Nike’ye 125 bin adetlik ek sipariş verdik. Zamanında yetişirse bu sezon formada 500 bin barajını geçeriz.

        10 YILIN EN İYİSİ

        Şampiyonluk ertesi GS Store’da ürün bulamayan taraftar şikayet etti. Süreci yönetemediğiniz söylendi. Tüm çizimler hazırdı. Ürünlerin piyasaya çıkması zaten 1 hafta sürdü. Yarışın son maça kadar başa baş gittiği bir sezonda hiçbir kulübün şampiyonluğun ertesi günü ürünü olmaz. Taraftar özellikle sosyal medyada çok aktif ve eleştirel. Bu kötü bir şey değil ancak bazen işleri zorlaştırıyor. Örneğin son 3 haftada 3 yıldızın yanına yarısı hazır bir 4’üncü yıldızla logo yaptık. “Konsantrasyon bozmayın” dediler. Şampiyonluk sonrası ilk 5 haftada forma hariç 400 bin ürün satışa çıktı. Son 10 yılın en iyi talebi geldi. Kolilerden rafa çıkamadan satıldı. Taraftarın içi rahat olsun; şampiyonluk paraya döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ