Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Asil Nadir Türkiye'ye iade edildi - İş-Yaşam Haberleri

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Sahibi olduğu şirkete ait 34 milyon sterlini zimmetine geçirmekle suçlanan ve yargılanmak üzere 2012 yılında gittiği İngiltere'de tutuklanan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir Türkiye'ye iade edildi.

        UÇAKTAN POLİS TARAFINDAN ALINDI

        Asil Nadir, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile saat 21.50'de Londra'dan İstanbul'a getirildi. Nadir uçaktan polis tarafından alınarak aprondan götürüldü. Atatürk Havalimanı'nda işlemleri yapılan 74 yaşındaki Nadir daha önce cezasının son bir yılını Türkiye'de geçirmek amacıyla İngiltere Adalet Bakanlığı'na da başvuru yapmıştı

        EN ZENGİNLER LİSTESİNDEYDİ

        Asil Nadir şirketi Polly Peck'i dolandırmak suçundan İngiltere'de 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kıbrıslı işadamı Asil Nadir'in sahibi olduğu gıda, elektronik ve hizmet sektörlerinde de faaliyet gösteren Polly Peck Holding, 1980'li yıllarda Londra Borsası'nda hızla büyümüş, şirketin bazı hissedarları yatırımlarının bin katı para kazanmışlardı. Nadir, 1990 yılında Sunday Times gazetesinin İngiltere'nin en zenginleri listesinde 36'ncı sırada yer aldı.

        DOLANDIRICILIK BASKINI SONRASI ŞİRKET BATTI

        İngiltere Ağır Dolandırıcılık Masası'nın Asil Nadir'le bağlantılı bir şirketi basmasının ardından Polly Peck hisseleri hızla düşmüş, şirket de 1991'de iflas etmişti. Nadir, 1993'te 34 milyon sterlinlik yolsuzluk suçlamasıyla yargılanırken özel uçağıyla KKTC'ye dönmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ