Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Mecit Bahçıvan toprağa verildi - İş-Yaşam Haberleri

        Tedavi gördüğü Çapa Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden Bahçıvan için Fatih Camisinde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesinde İSO Başkanı Bahçıvan taziyeleri kabul etti.

        Namazı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran tarafından kıldırılan Bahçıvan'ın cenaze törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Enis Yalım Erez, İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, İSO ve İTO'nun bazı eski başkanları ile ekonomi dünyasından çok sayıda iş adamı katıldı.

        Bahçıvan'ın cenazesi kılınan namazın ardından Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verildi.

        MECİT BAHÇIVAN KİMDİR?

        1931 yılında doğan Bahçıvan, 1969 yılında girdiği İSO'da 25 yıl aralıksız hizmet vererek, 1981-1987 yılları arasında İSO Meclis üyeliği yaptı. Mecit Bahçıvan, bir sanayici olarak yaptığı çalışmalar ve sosyal sorumluluk bilinci nedeniyle "TBMM Üstün Hizmet Ödülü"ne layık görüldü.

        Mecit Bahçıvan gıda sektöründe gerçekleştirdiği yenilikler ve Türkiye'de peynir üretiminin gelişmesine yaptığı katkıları nedeniyle Türkiye’nin "Peynir Kralı" olarak da anılıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ