Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Almanya ile ilişkilerde gerilim sürerse ihracat hedefi zora girer - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, Almanya ile artan tansiyon ve Alman yetkililerin Türkiye’ye yönelik açıklamalarının ardından bazı Alman alım gruplarının Türkiye ziyaretlerini iptal ettiğini söyledi.

        Gazete Habertürk'te yer alan habere göre Fayat, Almanya ile ilişkilerdeki sıkıntının sürmesi durumunda sektörün bu yıl 2016’daki 17 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşma hedefinin zora gireceğini belirtti.

        REKLAM

        Hazır giyim sektörü 17 milyar dolar ihracat ile otomotiv sektörünün ardından Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat kalemini oluşturuyor. Fayat’ın verdiği bilgiye göre Almanya, 2.5 milyar dolar ile sektörün en büyük ihracat pazarı.

        Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat
        Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat

        İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLAMIŞTIK

        Türkiye’nin toplam ihracatı ocak-haziranda yüzde 8.2 artış kaydederken, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı ise yüzde 5.8 düşüşle 8.2 milyar dolara geriledi.

        Reuters’a konuşan Fayat, 2016’da yaşanan gelişmelerin etkisiyle üçüncü çeyrekten itibaren uluslararası alım gruplarının Türkiye ziyaretlerinin azaldığını belirtti ve şöyle konuştu.

        • Şeref Fayat
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ