Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Başörtülü emoji ve daha fazlası bir sonraki güncellemede telefonunuzda - Teknoloji Haberleri

        Emoji’ler bugünün mesajlaşma uygulamalarında harflerden sonra en çok kullanılan araçlar haline geldi. Hatta konu o kadar gündem oldu ki filmi ve belgeseli dahi yapıldı.

        Konuyla ilgili açık sosyal medya platformlarını takip eden emojitracker’ın canlı olarak takip ettiği emoji kullanımına göre, siz bu cümleyi okurken gülmekten ağlayan emoji binden fazla kere kullanıldı.

        Emojilerle ilgili söylenecek çok şey olsa da tek simgeyle birden fazla durumu anlatabildiğimiz bu karakter setleri kısa sürede hayatımızda önemli bir yere oturduğu kesin. Ve şimdi içinde geçen yıl bir gencin başvurusuyla gündeme gelen başörtülü kadın emoji’sinin de bulunduğu yeni emoji seti akıllı telefonlara gelmek üzere gün sayıyor.

        Rayouf Alhumedhi'nin geçtiğimiz yıl Unicode komitesine ilettiği istekle ilgili aksiyon belirlendiği üzere son versiyonda devreye giriyor. Yukarıdaki karede Rayouf başörtüsü emoji teklifini San Jose'de Unicode Teknik Komite toplantısında sunarken görülüyor.

        REKLAM

        Emojipedia'daki bilgilerie göre kar amacı gütmeyen Unicode konsorsiyumunun düzenlediği emoji setlerinde yayınlanan son sürüm 10.0.0’da yeni sakallı erkek, başörtülü kadın, dua için açılan el, İskoç bayrağı, yeni yiyecekler ve daha fazlasının bulunduğu 56 yeni emoji yer alıyor.

        Yeni emoji’lerde yüz ifadelerinde yıldızlarla bezenmiş, kaldırılmış kaşlı ve ağzı kapatılmış yüz gibi ifadeler eklenmiş. Başörtüsü olan bir kadın, sakallı bir adam, emziren bir kadın ve vampirin bulunduğu sette hayvanlar dünyasından zebra, zürafa, kirpi ve iki tür dinozor olan Sauropod ve T-Rex eklenmiş. Yeni emoji setlerinin iOS ve Android'lerde yakında güncellemelerle devreye girmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ