Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Yan baktın' cinayetinde polis firari iki kardeşi arıyor 'Yan baktın' cinayetinde yeni gelişme

        Müslim SARIYAR/HABERTÜRK

        Gözaltına alınan kardeşlerden biri serbest bırakıldı. Olaya karışan 1 kişi ise tutuklandı. Polis, katil zanlısı olarak diğer kardeşi arıyor. Aile ve akrabalarına ait Ataköy’deki 4 dairenin bir gecede boşaltılıp satışa çıkarıldığı ortaya çıktı.

        İstanbul Ataköy 5. Kısım çarşı içinde pazar gecesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlisi Harun Öztürkler’in lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki oğlu Ömer Fatih Öztürkler, 2 kişiyle tartıştı. Tartışma sonunda Öztürkler, bıçaklanarak öldürüldü. Görgü tanıkları, 2 saldırganın lüks otomobilleriyle kaçtığını anlattı. Polis, görgü şahitlerinin ifadeleri ve güvenlik kameralarından yaptığı incelemede kaçan şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Katil zanlısı olarak G.Z. ve M.Z. adlı kardeşler aranmaya başlandı.

        LÜKS SİTEYE BASKIN YAPILDI

        Ünlü bir turizm şirketinin sahibi Mehmet Z.’nin oğulları olduğu belirlenen kardeşlerin, Ataköy Konakları’nda oturdukları tespit edildi. Bunun üzerine lüks sitedeki 4 ayrı adrese baskın yapıldı. Ancak 2 kardeşin ailesi ve akrabalarının, 2’şer milyon dolar değerindeki 4 daireyi bir gecede boşaltıp satış için bir emlakçıyla anlaştıkları ortaya çıktı.

        KÜÇÜK KARDEŞ SERBEST

        Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında, cinayetten aranan kardeşlerden G.Z. ile olay sırasında 2 kardeşin yanında olduğu öne sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı. 8 kişi, adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili olarak Recep G., olaya karıştığı gerekçesiyle tutuklandı. Uğur E. savcılıktan, Kerimcan M. ve Barış A. mahkemeden serbest kaldı. Yaşları küçük olan G.Z. ile B.K., M.A.S. ve M.G. savcılıkça serbest bırakıldı. Polis cinayet zanlısı kardeş M.Z.’yi her yerde arıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ