Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana’da düğün günü 17 yaşındaki lise öğrencisi genç kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen damada 3 yıl hapis istendi

        Neşet KARADAĞ / HT GAZETE

        Adana’da düğün günü babası polis olan 17 yaşındaki lise öğrencisi genç kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 25 yaşındaki Hilmi G. hakkında 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Hilmi G. ile daha önce nikâh kıydığı eşi 23 yaşındaki Pelin G., 11 Kasım 2014’te akşam yapılacak düğünleri için hazırlık yapmaya başladı. Hilmi G., evinde damatlıklarını giyerken polisler evini bastı. Damat Hilmi G.’yi 17 yaşındaki kız çocuğu B.D.’ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alıp Ahlak Bürosu’na götürdü.

        GELİN EMNİYET ÖNÜNDE AĞLADI

        Damadın gözaltına alındığını duyan gelin ve damadın ailelerinin yanı sıra konuklar da şoke oldu. Kuaförde saçını yaptıran gelin de Emniyet Müdürlüğü binasının önüne gidip ağlamaya başladı. Hilmi G., nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere emniyetten serbest bırakıldı. Hilmi G., kendisini emniyetin kapısında gelinlikle gözyaşları içinde bekleyen eşini alıp düğün salonuna giderken, düğün gecikmeli olarak yapıldı.

        3 YIL HAPSİ İSTENİYOR

        Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Hilmi G. hakkında asliye ceza mahkemesinde ‘cinsel taciz’ suçundan dava açtı. İddianamede, Hilmi G.’nin otomobili ile adres sorma bahanesiyle yürüyerek okula giden B.D.’nin yanına yaklaştığı belirtilerek, “..Ahmet Kurttepeli Lisesi nerede diye sorup mağdure okulu tarif ederken bir anda şüphelinin pantolonunun fermuarını açıp cinsel organını çıkartarak yaşı küçük mağdureye gösterdiği, müştekinin şüpheliden şikayetçi olduğu, şüphelinin bu şekilde müsnet suçu işlediği anlaşılmıştır” denildi. ‘KOMPLO’ 3 yıl hapis cezası istemiyle hâkim karşısına çıkacak olan tutuksuz Hilmi G., polisteki ifadesinde, düğün sabahı evdeki elektrik arızalarını yaptırmak için elektrikçi aramaya gittiğini belirterek, “Yolda bir kıza elektrikçi dükkânını sordum. O da bilmediğini söyledi. Düğünümü zehir etmek isteyenlerin komplosu” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ