Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adları aynı, aynı hastanede aynı anda doğurdular

        HT GAZETE

        Şırnak’ın İdil İlçesi’nde yaşayan, aynı isme sahip ve aralarında 1 yaş bulunan Emine Susin adlı iki kadın, birbirlerinden habersiz sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesi’nde birkaç dakika ara ile doğum yaptı. Kadınlardan biri kız, biri erkek bebek dünyaya getirdi. Hastane çalışanları ‘filmleri aratmayan tesadüf’ sonucu doğan bebeklerin karışmaması için özel çaba sarf etti.

        İdil’de ikamet eden 4 çocuk sahibi hamile Emine Susin (32), doğum sancılarının başlaması üzerine İdil Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aynı dakikalarda ilçeye bağlı Köyceğiz Köyü’nde yaşayan 9 çocuk sahibi 33 yaşındaki Emine Susin de doğum için İdil Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastane çalışanlarını şaşırtan iki kadın, sezaryenle doğum yapmaları için sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesi’nde aynı ameliyathanede aynı doktorun yardımıyla ve birkaç dakika arayla doğum yaptı. Biri kız biri erkek bebek dünyaya getiren kadınlar da, duruma sağlık görevlileri kadar şaşırdı. Bebekler servise, iki kadın ise yoğun bakım ünitesine alındı.

        ‘ÇOCUKLARIN KARIŞMASI MÜMKÜN DEĞİL’

        Cizre Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. İlhami Yılmaz, “İki annenin de adı, soyadı, tanısı ve tedavisi aynıydı. Ancak çocukların karışması cinsiyetleri farklı olduğu için ve hastanede üst düzey klinik önlemleri aldığımız için mümkün değil. Servise aldığımız iki hasta ilk kez orada birbirleriyle tanıştı ve çok şaşırdılar” dedi. Emine Susin (32), daha önce 4 erkek çocuğu bulunduğunu belirterek, bir de kız bebek sahibi olduklarını söyledi. 33 yaşındaki diğer Emine Susin ise 13 yaşında evlendiğini, 3’ü kız 9 çocuk sahibi olduğunu ifade ederek, 10’uncu çocuğu dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ