Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilişkin sert açıklamalarda bulundu

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “başkanlık” tartışmalarına “Biz sorunların tamamını unuttuk, bir kişiye göre rejim oluşturmaya çalışıyoruz” diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Önseçimle ilgili ise “CHP bu konuda demokrasi açısından çok önemli bir adım attı” ifadesini kullandı. Organize sanayi bölgelerinin başkanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası soruları yanıtladı:

        YEMİNİNİ TUTMADI: (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti’nin seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin de yer almasına ilişkin açıklaması) Sayın Erdoğan, TBMM’ye geldi. Kürsüye çıktı, tarafsızlığı konusunda namusu ve şerefi üzerine ant içti ama ettiği yemini tutmadı. Cumhurbaşkanı Anayasa’da tanımı yapılan görevi yapsın, itirazımız yok ama çıkıp bir siyasal partinin açıkça destekçisi gibi davranırsa, o zaman adama sorarlar. Namus ve şereften sen ne anlıyorsun arkadaş? Neden o yemini ettin? Namus ve şeref kavramı o kadar ucuz mu?

        ÇİFT BAŞLI: Sayın Davutoğlu’na da seslenmek isterim; eğer sen, oturup da bir parti olarak kendi seçim beyannameni düzenlemekten acizsen, o koltukta niye oturuyorsun? Senin danışmanların, siyasetçilerin, devlet adamların yok mu? Üzülerek söylüyorum, çift başlı bir yönetim var.

        BAŞKANLIK SİSTEMİ: ‘Efendim parlamenter sistemi atalım, yerine başkanlık sistemi kuralım.’ Nasıl bir başkanlık sistemi? Türkiye’nin derdi bu mu? Bu toplumun buna izin vereceğini sanmıyorum.

        KÂĞITTAN MI: Örtülü ödenek, Başbakan’ın namusuna teslim edilen bir paradır. Şimdi örtülü ödeneğin kullanımının bir kısmını Cumhurbaşkanı’na devrediyorsunuz. Cumhurbaşkanı’nın sorumluluğu var mı? Hayır, Anayasa’ya göre sorumluluğu yok. Peki, sorumluluğu olmayan bir kişiye neden örtülü ödenek kullanımını veriyorsunuz? Bu Başbakan kâğıttan Başbakan mı, ilkokul öğrencisi mi bu Başbakan? Böyle bir anlayış devlette olabilir mi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ