Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Polis kılığındaki dolandırıcılar bu kez kontörü değil, profesyonel bir kamerayı hedef aldı

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        Sahte polislerin kamera hırsızlığı 13 Nisan'da Avcılar'da gerçekleşti. Beşiktaş'ta bir prodüksiyon şirketinin sahibi olan Selçuk Cebeci 2 Nisan'da, profesyonel bir kamerayı ekipmanlarıyla birlikte 20 bin TL bedelle internet üzerinden satışa çıkardı. İlan üzerinden kendisine ulaşan bir kişi, pazarlık sonucu 18 bin 500 TL'ye anlaştı. Alıcı kendisinin İstanbul dışında olduğunu, kamerayı Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri arkadaşı Sinan'ın teslim alacağını söyledi.

        KAMERAYI BIRAKIP PARAYI ALMAYA GİTTİ

        13 Nisan'da Emniyet Amiri Sinan, kamerayı satan Selçuk Cebeci'yi arayarak Emniyet'teki yoğunluktan dolayı çıkamadığını belirtti ve kamerayı almak için Avcılar Emniyet Müdürlüğü'nün yakınındaki bir kafede buluşmak üzere randevu verdi. Selçuk Cebeci kafeye gidince sahte Emniyet Amiri Sinan, paranın az ilerideki bir kuyumcuda olduğunu ve yanında bulunan lokantacı arkadaşıyla giderek parayı alabileceğini, kamerayı kafede bırakabileceğini söyledi.

        "BURADA SİNAN DİYE BİRİSİ YOK"

        Lokantacıyla birlikte kuyumcuya doğru giden Selçuk Cebeci arabayı park ederken lokantacının ortadan kaybolduğunu fark etti. Sahte Emniyet Amiri Sinan'ı arayan ve bir süre sonra telefonlarına ulaşamayınca durumdan şüphelenen Cebeci, Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Emniyet Amiri Sinan ile görüşmek istediğini söyledi. Görevli polislerin "Burada Sinan diye birisi yok" demesi üzerine dolandırıldığını anlayan Cebeci, şahıslardan şikayetçi oldu.

        KAMERAYI ALIP KAÇTILAR

        Kafedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, Cebeci kafeden ayrıldıktan sonra dolandırıcıların kamerayı alarak kayıplara karıştığını tespit etti. Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ