Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Parti Genel Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlendi.

        Sabah 04.00 sularında HDP Genel Merkezi'ne saldırı oldu. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yapılan saldırının HDP'nin barajı aşmaması için yapılan bir provokasyon olduğunu belirtti.

        YALÇIN AKDOĞAN: SİLAH PROVOKASYON DEMEKTİR

        Başbakan Yardımcısı Yaşçın Akdoğan da saldırı ile ilgili olarak; "Saldırıyı kınıyoruz. Silah provokasyon demektir" açıklamasında bulundu.

        Akdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada, "Silah demek provokasyon demektir. Bugün sabaha doğru HDP'nin genel merkezi önünde pompalı tüfekle ateş etmişler. Tabelaya gelmiş çok şükür, 2 kişi yakalandı, bir tanesi de inşallah yakalanır. Bu süreçlerde böyle bir provokasyon arayışı var." ifadelerini kullandı.

        HDP Genel Merkezi'ne sabaha karşı saat 04.00 sularında saldırı oldu. Beyaz bir araçla HDP Genel Merkezi'nin yanından geçen saldırganlar, pompalı tüfeklerle HDP Genel Merkezi'nin yanında bulunan polis kulübesi ve HDP bayrağını hedef aldı. Bunun üzerine, polis saldırganlara karşılık verdi.

        HDP Genel Merkezi'nin önünde bulunan 5 araç da zarar gördü. Saldırganların yakalanamadığı öğrenildi.

        O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

        HDP binasına yapılan saldırı, güvenlik kamerasına işte böyle yansıdı.

        "ISRARLA DEMOKRATİK SİYASET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

        HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sabah 04.00 sularından buradan geçen beyaz bir aracın üzerinden silahlarla ateş ediliyor. Bizim binada bekleyen görevli arkadaşlarımız ve binanın önündeki polisler müdahele ediyorlar. Araç uzaklaşıp gidiyor, polis civardaki güvenlik kameralarından aracın plakasını ve içindekileri tespit etmeye çalışıyor. Bu, HDP'nin barajı aşmaması için yapılan provokasyonlardır diye düşünüyoruz. Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı demokratik siyaseti savunmaya da kararlıyız. Saldırganlar ve onları örgütleyenlerin bilmesinde fayda var. Israrla barış demokratik siyaset demeye devam edeceğiz" dedi.

        Saldırganların birden fazla kişi olduğunu anlatan Önder, saldırganların polis kulübesini de hedef aldığını ve polisin saldırganların arkasından bir iki el ateş ettiğini ifade etti.

        HDP GENEL MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA

        HDP Genel Merkezi, sabah 04.00 sıralarında kimliği belirsiz şahıslar tarafından parti binasına yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu kendini kaybetmiş zihniyete boyun eğmeyecek, provokasyon peşindeki bu acınası zihniyetin sahiplerinin ülkenin geleceğini karartmasına asla izin vermeyeceğiz" denildi.

        HDP Genel Merkezi, sabah 04.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından parti binasına yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

        Eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceği belirtilen açıklamada, "Genel Merkez binamız bugün sabaha karşı silahlı saldırıya uğramıştır. Yoldan geçen bir araçtan pompalı tüfekle açılan ateş sonucu parti binamız ve binamızın önünde asılı olan bayraklar zarar görmüştür. O saatte partide görevli olan gece nöbetindeki parti çalışanımız ve güvenlik kulübesindeki polis memurları yara almamıştır. Bu kendini kaybetmiş zihniyete boyun eğmeyecek, provokasyon peşindeki bu acınası zihniyetin sahiplerinin ülkenin geleceğini karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Halkların Demokratik Partisi olarak, eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet mücadelemizi, bu değerlerin gözü kara düşmanlarına karşı tüm alanlarda kararlılıkla sürdüreceğiz. Haziran 2015 seçimlerinde meclise girerek toplumsal barış ve adaletin en büyük güvencesi olacağız. Bu tür provokasyonlarla bizi durduracağını veya yıldıracağını sananlar yanıldıklarını görecekler. Hükümeti seçim güvenliğini sağlaması yönünde uyarıyoruz ve faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

        "YAPTIĞINIZ KONUŞMALARI ÖLÇEREK YAPINIZ"

        Saldırıya ilişkin konuşan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Dün Efkan Ala'nın yaptığı açıklamadan sonra daha çok kenetlenmemiz gerektiğini, daha çok birlikte olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Sayın Efkan Ala 'temenni ederim ki halk HDP'yi barajın altında bırakır' diye bir açıklama yaptı. Ve bunun akabinde dün akşam saatlerinde HDP genel merkezimiz kurşunlandı. Başta sayın Efkan Ala olmak üzere tüm AKP'li yöneticilere şunu ifade etmek isterim; lütfen açıklamalarınıza dikkat ediniz. Yaptığınız konuşmaları ölçerek ve tartarak yapınız. Bu halkın karşısında hiç kimse barikat kurmaya kalkmasın. Bu halk bir çok bedel ödeyerek bugüne kadar geldi. Bu halk bir çok ölüm, gözyaşı, acı çekerek bugüne kadar geldi. Bundan sonra da bedeli ne olursa olsun, ölüm de olsa, cezaevi de olsa, sürgün de olsa bu halk barajları yıkacak, sizin karşınıza çıkacak" ifadesini kullandı.

        İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu olaya karışan aracın plakası belirlendi.Bunun üzerine ekipler tarafından çeşitli adreslere operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda olayı gerçekleştirdiği öne sürülen K.B.Ş. ve B.K. gözaltına alındı. K.B.Ş.'nin Temmuz 2011'de BDP Ankara İl Başkanlığı'na molotof atılması olayına karıştığı gerekçesiyle yargılandığı belirlendi. Şahıslar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        HDP'DEN AÇIKLAMA

        HDP Merkez Yürütme Kurulunca, genel merkez binasına ateş edilmesine ilişkin, "Eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet mücadelemizi, bu değerlerin gözü kara düşmanlarına karşı tüm alanlarda kararlılıkla sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulunuldu.

        HDP Merkez Yürütme Kurulunun yazılı açıklamasında, genel merkez binasına yoldan geçen bir araçtan pompalı tüfekle ateş açıldığı, binanın ve önünde asılı bayrakların zarar gördüğü belirtilerek, olayın meydana geldiği saatte görevli parti çalışanı ve polis memurlarının yara almadığı belirtildi.

        "Bu kendini kaybetmiş zihniyete boyun eğmeyecek, provokasyon peşindeki bu acınası zihniyetin sahiplerinin ülkenin geleceğini karartmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadesine yer verilen açıklamada, HDP'nin eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet mücadelesini, bu değerlerin gözü kara düşmanlarına karşı tüm alanlarda kararlılıkla sürdüreceğini kaydedildi.

        "Haziran 2015 seçimlerinde Meclis'e girerek toplumsal barış ve adaletin en büyük güvencesi olacağız. Bu tür provokasyonlarla bizi durduracağını veya yıldıracağını sananlar yanıldıklarını görecekler" ifadesi kullanılan açıklamada, seçim güvenliğinin sağlanması ve faillerin bir an önce yakalanması çağrısında bulunuldu.

        İHA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ