Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aksaray'da Emniyet Müdür Yardımcısı Muhabiri darp etti

        Olay, Hükümet Meydanı'nda meydana geldi. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında HDP'liler meydanda kutlama programı yaptı. Program kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından meydanda geniş güvenlik önlemleri alındı. HDP'lilerin kutlama programı esnasında meydanda çalışan basın mensupları görüntü almak istedi.

        Bu sırada polis ve HDP'lilere müdahale etmek isteyen vatandaşlar arasında arbede çıktı. Arbedenin ardından görüntü almak isteyen bir basın mensubu, Emniyet Müdür Yardımcısıtarafından darp edildi.

        Meydanda bulunan emniyet müdür yardımcısı, muhabirin kamerasını tuttu, ardından kulağına eğilerek bir şey söyledi ve son olarak da elindeki telsizle yumruk yapıp basın mensubunu yumrukladı.

        EMNİYET MÜDÜRÜ ÖZÜR DİLEDİ

        Kameraların önünde basın mensuplarına yumruk atan Emniyet Müdür YardımcısıParıltıdaha sonra arkasını dönerek meydandan ayrıldı. Olayın duyulmasının ardından Hükümet Meydanı'na gelen İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, basın mensuplarının yanına gelerek, emniyet müdür yardımcısı adına özür dilediğini söyledi.

        CEMİYETLERDEN KINAMA GELDİ

        Emniyet Müdür Yardımcısı'nın muhabire yönelik saldırısı cemiyetlerce kınandı.

        Konuyla ilgili açıklamalar yapan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti başkanları ve gazeteciler, saldırıyı şiddetle kınadı.

        Yapılan açıklamada, "1 Mayıs kutlamaları sırasında basın mensuplarına yapılan hakaret olayında gazetecilerin bir kamu görevi yaptığı hatırlatılmasına rağmen meydanda görevli polis müdür ve amirleri tarafından önce tartaklanarak sonra da darp edilmeye varan eylemin gerçekleşmesiyle şehrimizde bulunan medya örgütleri tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Olayı şiddetle kınayan Aksaray'daki gazeteciler cemiyetleri, ortak bir bildiri hazırlayarak son derece çirkin ve ahlaksızca yapılan bu saldırıyı nefretle kınadılar. Gazetecilerin de toplumu bilgilendirme adına bir kamu görevi yaptıkları her zaman hatırlatılmasına rağmen görevlerini yapmalarında engel teşkil etmenin özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne sığmayacağı görüşü bildirildi" denildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ