Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkmen Nargiza Tairova'nın sır ölümü

        HT GAZETE / Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        Türkmen Nargiza Tairova adlı kadın, internette tanıştığı Türk sevgilisi Yunus Y. için 3 ay önce Türkiye’ye yerleşti. Ancak genç kadın, sevgilisi Yunus Y.’nin doğum günü partisinin sabahında Gültepe’deki evde ölü bulundu. Polis şimdi ölüm gecesinin sırrını çözmeye çalışıyor.

        Türkmenistanlı Nargiza Tairova (36), 4 ay önce Yunus Y. (26) ile internet üzerinden tanıştı. İnternette başlayan arkadaşlıkları gönül ilişkisine dönüşünce Tairova, şubat ayında Türkiye’ye gelerek Yunus Y.’nin Gültepe’de tuttuğu evde yaşamaya başladı. Yunus Y.’nin doğum gününü kutlamak için önceki akşam parti düzenleyen iki sevgili, Tairova’nın kardeşini ve arkadaşlarını da davet etti. Ancak gece geç saatlere kadar süren partinin sabahında, Nargiza Tairova salonda ölü bulundu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptıkları araştırmada, Tairova’nın boynunda morluklar olduğu görüldü. İlk incelemede morlukların olay gününde oluşmadığı belirlenirken, cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Tairova’nın kardeşi Dovlet C. ile Türkmen arkadaşları Yunus B., Serdar H. ve Ümit I.’yı gözaltına aldı. Olaydan sonra kayıplara karışan sevgilisi Yunus Y. de akşam saatlerinde yakalandı.

        ‘TELEFONU ARARKEN FARK ETTİK’

        Nargiza Tairova’nın kardeşi Dovlet C. ifadesinde, “Eğlendikten sonra saat 02.00 civarında ben yattım. Sabah Ümit beni uyandırdı, telefonumu istedi. Ben de telefonun ablamın yattığı salonda olduğunu söyledim. Ümit salonda telefonu ararken, ablamın hareketsiz yattığını söyledi. Ambulans çağırdım” dedi.

        ‘AİLEMLE TANIŞTIRACAKTIM’

        Tairova’nın sevgilisi Yunus Y. de ifadesinde şunları söyledi: “Ocak ayında internette tanıştık. Tanıştığımızda Türkmenistan’daydı. Gültepe’de ev tuttum. Ailemle tanıştıracaktım ama yabancı olduğu için ailem buna sıcak bakmıyordu. Olayın olduğu akşam oyunlar oynadık, çok eğlendik. Aşırı alkolden tam hatırlamasam da, aramızda tartışma falan olmadı. Nargiza çekyatta yatıyordu. Herkes odasına çekilince sabaha karşı ben de evden ayrıldım. Sarıyer’de ailemin yaşadığı eve gidince de babaannemin hasta olduğunu öğrenip hastaneye gittim. Hastanedeyken Nargiza’nın kardeşi aradı, ‘Ablam öldü’ dedi.” Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın seyrini, Adli Tıp Kurumu’ndan çıkacak rapor belirleyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ