Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Korsan kitapçıdan yayıncıya bıçak

        Ümran AVCI/İSTANBUL

        DESTEK Yayınları’nın sahibi Yelda Cumalıoğlu, Hacıosman metrosu çıkışında kendi yayınevinden çıkan bir kitabı korsan tezgâhında gördü. Satıcıya bunun emek hırsızlığı olduğunu söyleyip uyarınca arka tezgâhtan gelenler tarafından bıçakla korkutulmak istendi. “Bir bıçak mı sindirecek beni yıllardır bu sektörde ne manevi şiddetlere maruz kalmışım!” diyen Cumalıoğlu, satıcıların fotoğraflarını da çekip poliseşikâyet etti.

        SATIŞI YAPAN ÇOCUK

        Yelda Cumalıoğlu, başına gelenleri Facebook hesabında şöyle anlattı: “Dün Hacıosman metrosu çıkışında Azra Kohen’in bazı kitaplarının korsan tezgâhında bandrolsüz olarak satıldığını gördüm. 18 yaşından küçük bir çocuk tezgâhın başında satış yapıyordu. Yaptığının kanuna aykırı olduğunu, hemen tezgâhını toplayıp gitmesini söyledim. Yaptıklarının hırsızlık olduğunu, bir kitabın hazırlanmasında yazandan üretene, yayınlayana kadar yüzlerce kişinin ekmek yediğini söyledim. Atışmaya başladık; zira korsancıların da masrafı çokmuş. O sırada arkada pusuya yatmış yaşı daha büyük olan korsancı ağzı bozuk bir şekilde geldi ve bıçak gösterdi bana. Bir bıçak mı sindirecek beni yıllardır bu sektörde ne manevi şiddetlere maruz kalmışım!

        Üzerine gidince bu sefer de gelen geçenler dahil oldu tartışmaya. Bir sanatçı geldi, o da korsandan mustarip! Sonunda, satıcıların resmini çektim. Soluğu Tarabya Karakolu’nda aldım ve şikâyetçi oldum. Polisler derhal gittiler. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri göreceğiz... Korsan kitap okumak, satmak, üretmek, vesile olmak kul hakkına girer, o iki kuruş malından, canından, kanından katbekat çıkar...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ