Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ömerli'de IŞİD'in bayram namazı: "Askere gitmiyoruz, oy kullanmıyoruz"

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Gruptakilerin terör örgütü IŞİD sempatizanı olduğu iddia edildi. Ömerli Barajı yakınlarındaki bir piknik alanında çekilen video, “T.C. rejiminin başındakilere bir uyarı” başlığıyla IŞİD’e yakın bir internet sitesinde ve sosyal medya bloglarında paylaşıldı. Namazı, daha önce El Kaide ve IŞİD operasyonlarında 3 kez tutuklanan Halis Bayuncuk kıldırdı. “Ebu Hanzala” lakabını kullanan Bayuncuk kendisine “İslam Davetçisi” diyor.

        "BOMBALARIMIZ YOK"

        Namaz sonrası piknik alanında toplananlara bir konuşma yapan Bayuncuk, Türkiye’deki IŞİD ve El Kaide operasyonlarına işaret ederek “paralel yapı”nın 10 sene boyunca kendilerine zulmettiğini belirtti. Bayuncuk, 15 dakikalık konuşmasında, “Bizim omzumuza basıp yükselenler şimdi hapiste ağlıyorlar” dedi. Aynı dosyaları hükümetin yeniden gündeme getirerek “aynı yanlış”a düştüğünü öne süren ve “Aklınızı başınıza alın” diyen Bayuncuk, “Sizi kendisiyle korkutacağımız silahlarımız, bombalarımız, eylem planlarımız yok. Ama sizi kendisiyle korkutacağımız Allah var” ifadesini kullandı.

        "PUTPEREST SİSTEM"

        Türkiye Cumhuriyeti’ni putperest bir sistem olarak tanımlayan Bayuncuk, “Siz ‘Çocukları laik, demokrat ve Anayasa’ya bağlı eğitiyoruz’ diyorsunuz. Biz ise bunu küfür görüyoruz, putperestlik görüyoruz ve bundan dolayı da çocuklarımızı sizin okullarınıza göndermiyoruz” diye konuştu. “İman edenler Allah yolunda savaşır, kâfirler ise tağutlar (Allah’a isyan eden) için savaşır. Size ‘Tağut’ dedikten sonra gelip size askerlik yapacak değiliz” diyerek askere gitmediklerini anlatan Bayuncuk, “Oy kullanmıyoruz. Çünkü yaratan kimse, hükmetme hakkı ona aittir. Sizler yaratıcıyla hükmetme konusunda çekişen zavallılarsınız” dedi.

        GEÇEN YILKİ VİDEO

        2014 Ramazan Bayramı’nda yine Ömerli Barajı yakınlarında toplu olarak kılınan bayram namazının videosu geçen aylarda internette yer almış ve büyük tepki toplamıştı. Namaz sonrası konuşan kişi, “Allah’ım cihat eden ve sabreden mücahitlere yardım et, onları zafere ulaştır. Onları koru ve atışlarını isabet ettir” ifadesini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ