Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Hani'de jandarma karakoluna saldırı: 1 uzman çavuş şehit oldu

        Diyarbakır'ın Özekli Köyü Jandarma Karakolu'na PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan 1 uzman çavuş şehit oldu.

        GENELKURMAY BAŞKANLIĞIŞEHİT FATİH GÖKÇEN İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel,Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Fatih Gökşen'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "Şehidimiz" başlığı altında duyuru yer aldı.

        "Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" ifadelerinin de yer aldığı duyuruda, Genelkurmay Başkanı Özel'in mesajı şöyle:

        "Silah arkadaşımız, 12 Ağustos 2015'te şehit olmuştur. Kahraman personelimize, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

        Mesajda, şehit Fatih Gökşen'in fotoğrafı da yer aldı.

        GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı, bir grup teröristinDiyarbakır'ın Sur ilçesindeki Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı, çıkan çatışmada bir jandarma uzman çavuşun şehit olduğu, 4 er ve bir geçici köy korucusunun yaralandığı, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

        "ÇATIŞMADA İKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü mensubu bir grup, saat 13.10'da Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

        Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırı sonrası çıkan çatışmada bir jandarma uzman çavuş ağır, dört jandarma er ve bir geçici köy korucusu hafif şekilde yaralandı.

        Uzman çavuş kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İki teröristin etkisiz hale getirildiği çatışma saat 13.30'da sona erdi.

        Bölgeye taarruz helikopterleri, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edildiği, diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla başlatılan karadan ve havadan operasyonların sürdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

        "Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından,DiyarbakırSur Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Jandarma uzman çavuşumuz kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

        Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize ve geçici köy korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz."

        AA

        Çatışmada 3 asker ile 1 korucunun da yaralandığı belirtildi. Yaralıların tedavisi Asker Hastanesi'nde sürüyor.

        Çıkan çatışmada 2 teröristin ise etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ